Chez Sandra

BAZSALIKOMOS PARADICSOMLEVES BURIZZSEL

Egy finom és gyors paradicsomleves akár nyáron akár télen jót tesz a lelkünknek (is). Most a bazsalikom hab helyett burizst tettem bele, és nagyon jól passzolt is hozzá. A burizs végülis hántolt búza, amit rizspótlónak is használnak. A második világháborúban alkotott kifejezés a búza és a rizs szavak összevonásából.  HOZZÁVALÓK 500 ml paradicsomléegy kisebb póréhagyma fehér részének kb… Tovább »

TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTTEL KÉSZÜLT GYORS LÁNGOS

A strandolások elengedhetetlen programja a lángos evés.  De ezt könnyen megtehetjük otthon is egyszerűen, a gyors, joghurtos lángossal. Valóban nagyon gyors, mert az összegyúrás után csak annyira érdemes letakarva félretenni, amíg előkészülünk a sütéséhez és a kiszedéshez. Nem beszélve arról, hogy javarészt teljes kiőrlésű lisztet használunk hozzá HOZZÁVALÓK 2 doboz nature joghurt 400 gramm teljes… Tovább »

KRUMPLIS TÉSZTA, GRÁNÁTOS KOCKA, GRENADIRMARS (glutén-, tej-, tojásmentes)

  Krumplis tészta, gránátos kocka, grenadirmars … minden elnevezés ugyanazt takarja: krumplis és tészta alkotta egyveleg, mely az osztrák-magyar konyha találmánya. Ausztria nagy részén kolbásszal készülő étel, míg az egykori magyar tartományban, Burgenlandban és nálunk húsmentesen , hagymából és burgonyából készül.  A grenadírmars (gránátos induló) elnevezése nagy valószínűség szerint az Osztrák-Magyar monarchia idején kapta. A tábori konyhán… Tovább »

SÜLT TABBOULEH

Sajnos a saját bőrön sikerült megtapasztalni, hogy bizony couscous és couscous között is van különbség… Hát sikerült megtalálni azt, amelyik nem jó. Vagyis lehet hogy jó, de ahogy Én készítettem, úgy nem volt az igazi. De ugye szinte mindent meg lehet sütni… Ez is erre a sorsa jutott. És milyen jól tette. Azt hiszem innentől… Tovább »

ZÖLDSÉGES KORONGOK

HOZZÁVALÓK 30 dkg sárgarépa 50 dkg burgonya 25 dkg póréhagyma 2 tojás 10 dkg tk. liszt só, bors ELKÉSZÍTÉS A sütőt előmelegítjük 200C-ra. A répát és a burgonyát megtiszttítjuk és lereszeljük.  A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd egy tálban összekeverjük a répával és a burgonyával. Jól összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük, végül a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!