Chez Sandra

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/1

Sajnálatos módon Franciaországban még mindig nem árulnak túrót. Mivel családunk nagy túrószerető, így megpróbálkoztam itthon vele. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, és nagyon jó lett. A tiszta munkaidő nem több 5 percnél. Ha adott mennyiséget akarunk csinálni, arra ügyeljünk, hogy 1 liter tejből kb. 20 dkg túró lesz.     HOZZÁVALÓK 1 liter házi tej… Tovább »

RAKOTT CSICSÓKA (glutén- liszt- hozzáadott cukormentes)

Javában tart a csicsókaszezon, ezért most egy újabb csicsókából készült finom – sütőben készült rakott – fogást hoztam. A rakott burgonya sokak által kedvelt finom fogás, próbáljuk ki csicsókából is. Már ha bírjuk a csicsókát!   A glutén- liszt- cukormentes diétákba beilleszthető! Ha virslit is elhagyjuk, akkor a húsmentes diétákba is fogyasztható. HOZZÁVALÓK 2 db tojás… Tovább »

TRICOLOR APERITIF

Nemzeti ünnepre, nemzeti csíkokat! HOZZÁVALÓK 1 db uborka2+1 db paradicsom1 db fokhagymagerezd4 ek túró1 ek tejföl2 csipet só, bors ELKÉSZÍTÉS Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre. Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy… Tovább »

PESTÓS HÚSGOLYÓK (glutén- liszt- fehér cukor- tejmentes)

Mint már a Facebookon múltkor említettem, meglepő módon eddig az oldal leglátogatottabb receptje a stefánia vagdalt. Mint ahogy ott is olvashattátok, írtam, hogy a korongok nálunk maximum sütőben készülhetnek. Hát már nem, most egy kicsit átvariált receptet kipróbáltam az actifryben megsütni. Mennyei lett, ugyanolyan mintha bő zsiradékban sütöttem volna ki. Vagyis nem. Sokkal-sokkal jobb! De… Tovább »

SAJTBUNDÁS CSIRKEMELL – LISZTMENTES

Finom sajtbundában sült csirkemell, amely elkészítése minden értelemben véve gyerekjáték. Egyrészt mert oly egyszerű az elkészítése, másrészt pedig jó móka a gyerek(ek)kel együtt elkészíteni, majd lesni a sütőt, hogy mikor veszi magára a megfelelő színt. Előre is előkészíthető – akár vendégváróként is – és tálalás előtt elég csak kb félórával sütőbe dugni.   A glutén-,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!