Chez Sandra

FRANCIA BAGUETTE

A franciák egyik főbb ismertetőjegye – az “Öreg- Hölggyel” (Eiffel-torony) egyetemben – a hosszúkás, kívül ropogós, belül kissé nedves, és hólyagos finom kenyér, a baguette [ejtsd bágett]. Manapság szinte minden második – de minden harmadikon biztos! – hogy található önmagából finom illatokat ontó pékség. Itt a hosszú rudak garmadájával találkozhatunk, amelyek készülhetnek csak finomlisztből, teljes… Tovább »

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »

BAGUETTE (ZAB- ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Ez nem éppen nevezhető egy átlagos, tradicionális receptnek, de mégis érdemes megsütni, mert egy kicsit átmenetet képez a morzsálódó kenyerek és a baguettek között. A hozzávalókban megtalálható zablisztet nem érdemes lecserélni, mert fontos B1-, B5-, B6- forrás, továbbá E-vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban is gazdag. Savlekötő hatásáról is ismert és segít a vérszegénység leküzdésében is. … Tovább »

LEVELES TÚRÓS BATYU

Egy friss, meleg péksütemény csak jól indíthatja a napot! Ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető batyukat a gyerekekkel együtt is csinálhatjuk, a szorgos kis kuktakezek tökéletesen tudják tölteni például a leendő kis batyukat. HOZZÁVALÓK 1 adag leveles tészta1 db tojás 20-25 dkg túró 1 evőkanál tejföl1 ek nádcukor 1 csipet só ELKÉSZÍTÉS A sütőt melegítsük… Tovább »

PAIN AU CHOCOLAT

A francia reggelik egyik fontos jellemzője, hogy édes. Lehet ez egy baguette, vajjal és lekvárral, egy brioche, vagy a gyerekek által is nagyon-nagyon kedvelt péksütemény, a “pain au chocolat” [pen o chokola]. A tészta nagy előnye, hogy akár le is fagyasztható, így a hosszú pihentetési időt letudhatjuk ha egy nagyobb mennyiséget csináljuk.   Hozzávalók 8… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!