Chez Sandra

SAJTOS GOMBÓC

HOZZÁVALÓK 1 evőkanál joghurt,1 tojás,5 dkg reszelt ementali sajt,4 evőkanál búzadara,2-3 evőkanál szárított petrezselyem,só2-3 csavarásnyi frissen őrölt tarkabors ELKÉSZÍTÉS A joghurtot keverjük el a tojással, majd adjuk hozzáa búzadarát, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a sót.  Félrerakjuk, ezalatt felforraljuk a főzővizet.  Ha már forr, adjunk hozzá egy fél marhahúsleveskockát, majd a sajtos… Tovább »

ROZMARINGOS KENYÉR

A francia hagymaleves most nem cipóban készült. Körülnéztem itthon, hogy mivel lehetne kínálni. Találtam egy-két száradóban lévő barna kenyér szeletkét is, így ezeket gondoltam tovább…  … egy sütőtálba tettem őket, majd elkészítettem egy szószt, amit a kenyérkékre kanalaztam: Hozzávalók 6-8 kisebb szelet kenyérkéhez:1 deci tej1 deci fehér borbors2-3 evőkanál reszelt parmesan6-8 kisebb rozmaring ágacska A kenyereket… Tovább »

GRÍZGALUSKA

5 dkg vajat mikróban megmelegítek, és habosra keverem egy tojással. Megsózom, s lassan hozzákeverek 10 dkg búzadarát.  Pihentetetem kb 20-30 percet, majd kanállal galuskákat szaggatokk belőle, s azokat forrásban lévő vízbe (amibe előzöleg egy leveskockát teszek) szaggatom kanállal. Lassú tűzön, fedővel betakarva – 15-20 perc alatt – készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!