Chez Sandra

MINDENMENTES ZELLER-GOMBA KRÉMLEVES – GOMBAKRÉMLEVES III (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús-, tejmentes)

Mint már többször szóba jött, a franciák kedvelik a krémleveseket vacsoraként. Most gombából és zellerszárból – avagy halványító zellerből – készítettem egy finom, egészséges krémlevest. A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús- (a görög joghurtot növényi joghurtra cserélve) a tejmentes-, – diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 400 gramm csiperkegomba 1 salottahagyma 280 gramm… Tovább »

NYERS KAPROS UBORKALEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )

Egy hideg, nyers uborkaleves kaporral és lila hagymával igazi frissítője a kánikulának. Az uborka nagy – 90-97%-os – víztartalommal bír, mindezek mellett jelentős vízhajtó hatással is rendelkezik. Így ez a leves nem csak felfrissít, a víztől dagadt bokánktól is megszabadíthat. Az külön jó benne, hogy az elkészítése nem vesz igénybe 10 percnél többet, és konyhát… Tovább »

Mindenmentes GAZPACHO (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hús-, hozzáadott cukormentes )

A kánikula beköszöntével inkább a könnyebb, a gyomor számára kevésbé megterhelő ételeket kívánunk. Például ezt a finom, zöldséges gazpachot. Ha van rá időnk, érdemes korábban elkészíteni, és jó alaposan lehűteni. De ha nincs idő, azonnal is tálalhatjuk.   A glutén-, liszt-, tojás-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!     HOZZÁVALÓK   300… Tovább »

MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES – VELOUTÉ D’AUBERGINE ET MOZZARELLA (liszt-, glutén-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes. A liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 2 padlizsán 1 liter zöldségalaplé 1 salotta hagyma 1 fokhagymagerezd… Tovább »

FETÁS-ROZMARINGOS ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, húsmentes)

Egy villámgyors krémleves zöldborsóból, fetasajttal és rozmaringgal. Nagyon finom, Nálunk kimondottan gyerekeknek is nagyon ízlő leves. A belemorzsolt fetasajt elhagyható – bár szerintem nem érdemes elhagyni, mert ez külön plusz ízt ad hozzá -. Gyorsan, tényleg alig 10 perc alatt könnyen és egyszerűen elkészíthetjük ezt a glutén-, liszt-, tojás és húsmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!