Chez Sandra

KAPROS-TÚRÓS CSIRKEROLÁD (glutén-, liszt-, tojás-, fehércukormentes)

A kapor és a túró remek párosítás. Gondoljunk csak a nemrég említett kapros-túrós zöldséglepényre. Most kiklopfolt csirkemellekbe került ez a remek duó töltelékként.   A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!       Szereted a gyors recepteket? Nézz körül még mi szerepel a gyors kategóriában!     HOZZÁVALÓK   2 csirkemell 100… Tovább »

EGYSZERŰ CORDON BLEU (glutén-, szója-, laktóz-, liszt-, fehér cukormentes)

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak.   A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód… Tovább »

SZEZÁMBUNDÁS CSIRKECSÍKOK (glutén-, liszt,- cukor-, tejmentes )

Egy gyors ebédre, vagy vacsorára is asztalra kerülhetnek ezek a finom, szezámmagos bundájú csirkemellcsíkok. Mivel kukoricakeményítővel van sűrítve, így a glutén-, liszt,- cukor- és tejmentes diétákba is könnyen beilleszthető fogás. Friss, idényzöldségekből készült salátával egy laktató, de mégis könnyű fogást készíthetünk fél óra alatt.Nálam most Actifryben készült, de ízlés szerint akár sütőben, akár bő zsiradékban… Tovább »

HAMIS BRASSÓI CSICSÓKÁBÓL ÉS CSIRKEMELLBŐL

Egy  finom, gyors és egyszerű fogás fél óra alatt csicsókából és csirkemellből. A csicsóka áldásos hatását már ebben az írásban részletesen kifejtettem, de sajnos sokan nem bírják. Aki azonban bírja fogyassza rendszeresen, mondjuk ilyen formában. A glutén-, liszt-, cukor-, tej-, tojásmentes diétákba beilleszthető!         HOZZÁVALÓK (1 adag) 100 gramm csicsóka1 csirkemellfilé2 ek olívaolaj1… Tovább »

SAJTBUNDÁS CSIRKEMELL – LISZTMENTES

Finom sajtbundában sült csirkemell, amely elkészítése minden értelemben véve gyerekjáték. Egyrészt mert oly egyszerű az elkészítése, másrészt pedig jó móka a gyerek(ek)kel együtt elkészíteni, majd lesni a sütőt, hogy mikor veszi magára a megfelelő színt. Előre is előkészíthető – akár vendégváróként is – és tálalás előtt elég csak kb félórával sütőbe dugni.   A glutén-,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!