Chez Sandra

PIKÁNS TONHALAS-BROKKOLIS GNOCCHI

Gondolom másnál is ismerős helyzet, hogy a gyermek(ek) eljut(nak) arra a szintre, amikor – szinte kizárólag csak – a tészta esik jól tésztával. De a zöldségeket és egy kis halat azért jó mellé társítani. Mivel a következő recept alapjáraton nem tartalmaz tejet és tojást,  a tetejére reszelt parmesan elhagyásával tejallergiások is fogyaszthatják. Ha gnocchi helyett… Tovább »

TÚRÓS-TONHALAS TEKERCS

A SparChef 3. fordulójára készült ez a finomság is (a TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI is).Ha tetszik, kérlek szavazz a receptemre >> ITT << A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj.És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, snidling és kapribogyó. Íme egy olyan étel, amely magában ötvözi a… Tovább »

LAZACGOMBÓC BAZSALIKOMOS PARADICSOMSZÓSSZAL (liszt-, glutén-, tejmentes)

A paradicsomos húsgombóc az egyik tuti befutó a gyerekeknél. Már többféle módon készítettem: rizs helyett tettem már bele pl couscoust is, ami szinten jól sikerült. Most viszont a marhahúst cseréltem le halra. Azon belül is lazacra.   A lazac nagyon egészséges, gazdag B-vitamin forrás, bőven található benne B12, B6, B1 és B 2 vitamin. A rendszeres… Tovább »

HALAS QUICHE ZÖLDBORSÓVAL ÉS RÉPÁVAL

Egy újabb kis quiche,és szintén anti konyhatündér versióban készült. Csak jelen esetben nem sonkával, hanem baby répával és zöldborsóval és még egy kis tengeri fehér húsú hallal készült. No meg sok-sok finom petrezselyemmel és snidlinggel. Kicsit olyan, mintha finomfőzeléket sütnénk meg tarte-nak. Vagyis még jobb is. HOZZÁVALÓK 2 közepes fehér húsú tengeri hal 10-15 deka zöldborsó… Tovább »

KAPRIBOGYÓS RÁJASÜLT

HOZZÁVALÓK 2 kis rájaszárny 1 zöldcitrom leve és reszelt héja 1 ek sózott kapribogyó, leszűrve és átmosva 5 dkg vaj só és fekete bors ELKÉSZÍTÉS A vajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, majd 4-5 perc alatt süssük benne meg a rájaszárnyak mindkét oldalát.  Adjuk hozzá a kapribogyót a citrom levét és a lereszelt héját.  Sózzuk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!