Chez Sandra

Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

A szeptemberi hűvösebb idő beköszöntével – a nyári “kánikulatúlélős” gyors fogások után – nálunk ismét asztalra kerültek a szószos finomságok. Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető  fogást biztosan többször is elkészítem majd, mert egyszerűsége miatt a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét.  Ha mód van rá, érdemes előző este bepácolni a húsdarabkákat, mert akkor… Tovább »

Hummusszal töltött gombafejek (vegán-, mindenmentes*)

Egy újabb finomsággal bővült a kevés hozzávalós, gyors fogások kategória:a töltött gombáéval amely nálunk most húsmentesen, hummusszal megtöltve került asztalra. A hummusz a közel-kelet egyik csicseriborsós finomsága, melyet egy hosszabb beáztatás után – alapanyagtól függően – akár 35-40 perc alatt könnyen elkészíthetünk. Semmi ördöngősség nincs az elkészítésben, de érdemes időt szánni az áztatásra: minimum előző este… Tovább »

5 perces rizssaláta (mindenmentes*)

Ha megmarad egy kisebb adag rizs, pár perc alatt egy új remek köretet, egy kevés hozzávalós gyors fogást készíthetünk belőle. Érdemes egy kevés időt szánni arra, hogy a rizs magába tudja szívni az olajat és az ecetet, de akár azonnal is kínálható! Ecet helyett citromlé is használható hozzá!   *Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, szója-,… Tovább »

Tejszínes tárkonyos fusilli (glutén-, laktóz-, szója-, tojásmentes)

Ismét egy gyorsan, kevés hozzávalókból készülő fogás készült tésztából gombából és egy kevés tejszínből. Önmagában is megállja a helyét, de remek körete lehet akár halaknak is.   A glutén-, laktóz-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!           HOZZÁVALÓK   100 gramm tészta (száraz)25 cl laktózmentes tejszín50 gramm csiperkegomba1 ek… Tovább »

Mediterrán csirkemellcsíkok (low carb, mindenmentes*)

  Gyors ebéd, vagy vacsora lehet ez a mediterrán ízvilágúra pácolt csirkemellcsíkokból készülő fogás. Nagyon gyorsan kész van és kevés hozzávalóból áll, viszont érdemes időt szánni arra, hogy a pác kellőképpen átjárja a húst, mert nagyon finom lesz tőle. Ha van rá mód, érdemes már előző este bepácolni a húst. (Ebben az esetben tegyük hűtőbe!)Másnap sütés… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!