Chez Sandra

MERINGUE (glutén-, liszt-, tejmentes)

Akár magában, akár pl citrom sorbet-hez vagy mousse-hoz is kínálhatjuk ezeket a habkönnyű szárított halmokat. Az elkészítése pofonegyszerű, az elkészítésénél azonban fontos, hogy hagyjunk neki kellő időt a kiszáradáshoz. Igen, alacsony hőfok, és megfelelő hosszúságú idő kell a kiszárításához, különben ragacsos lesz a közepe. Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 2… Tovább »

CSERESZNYÉS CLAFOUTIS (GLUTÉNMENTES) – CLAFOUTIS III

Már több clafoutis receptem van a blogon, de most egy újabb verzióval bővült a repertoár, amely pudingporból készült – eritritolos, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható – a teteje pedig szeletelt mandula híján darált mandulával lett megszórva. HOZZÁVALÓK (18 centiméteres gyümölcspite formához)   1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor 2 egész tojás 1 dl (cukormentes) habtejszín 1 dl kókusztej 1… Tovább »

TARTE FALMBÉE (tojásmentes)

Tarte flambée, flammekueche, vagy akár Flammkuchen. Mind ugyanaz a francia, elzászi tradicionális vékony tésztájú, lángolt lepényt takarja. legalábbis a franciák szerint francia tradicionális. Ugyanis a németek ugyanúgy magukénak tartják, csak más névvel illetik. De az biztos, hogy ugyanazt a vékonyra nyújtott kenyértésztát takarja, melyet egy tejtermékes keverékkel kennek meg, sózzák, borsozzák, megszórják füstölt lardonnal (húsos szalonnával)… Tovább »

TONHALFLAN (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

5 perc előkészülettel és 20-25 perc sütéssel egy ínycsiklandó tonhalas fogást varázsolhatunk az asztalra. A korianderes zöldbabsalátával tökéletes, (glutén és lisztmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó) és nem utolsó sorban kellőképpen laktató fogást kínálhatunk fél óra alatt. HOZZÁVALÓK (2 adag) 80 gramm tonhal (konzerv) 1 kisebb cukkini (kb 300 gramm) 10 gramm vaj 1 egész tojás… Tovább »

TÖLTÖTT PARADICSOM – TOMATES FARCIES (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

A bárányhúst évekig nem igazán szívleltem, így aztán ki is maradt az étkezésemből. Majd egyszer tettem ismét egy próbát, és rá kellett jönnöm, hogy változott az ízlésem. Bár nem éppen a “hétköznapi” húsok közé tartozik, ha módunkban áll, érdemes kipróbálni. Például egy ilyen glutén-, liszt-, tejmentes töltött paradicsomként.   Ezek a paradicsomok akár elő is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!