Chez Sandra

GOFRI – GAUFRE

Személy szerint nagyon szeretem a következő receptet, mert annak függvényében, hogy mennyi időnk van készíthetjük akár sütőporral, akár élesztővel. Azonban azt tudnunk kell, hogy ha élesztővel készítjük, akkor minimum fél-egy órát érdemes pihentetni a tésztánkat, a sütőporos verzióját azonban várakozás nélkül azonnal süthetjük is. A tészta összeállításakor tartsuk szem előtt, hogy minél több cukrot teszünk… Tovább »

KARÁCSONYI NARANCSOS KEKSZ

Hétvégén advent első vasárnapja lesz már. Megkezdődik a visszaszámlálás az ünnepig. Érdemes már most elkezdeni a készülődést, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen mindent megcsinálni, beszerezni. De mi van akkor ha nincs meg hozzá a kellő ihlet? A következő gyorsan elkészíthető keksszel hamar ráhangolódhatunk az adventi időszakra. A narancs, fahéj és a gyömbér garantálja az ünnepi… Tovább »

KAKAÓS FONOTT KALÁCS

Szeretem az őszt. Talán ha lehet olyat mondani, akkor a kedvenc évszakom. A barna, sárga, vörös színek, ahogy a reggeli köd fátyolként körüllengi a fákat… Csodálatos és tökéletes. Reggel ez a látvány fogadott: Hát nem csodálatos? ehhez már csak a reggeli meleg kalács íze volt fogható. Nagyon-nagyon finom, és a látványa sem utolsó. És a… Tovább »

ARANYGALUSKA

Ez az. Megtaláltam. A nagybetűs “A”ranygaluska receptemet. És mégcsak nem is nehéz megcsinálni! Azt hiszem ennél is maradok. Imádom a kelttésztákat. Egyszerűen megveszek az illatáért, amikor megsül, és persze hogy nem bírom megállni, hogy ne tömjem kétpofára még melegen. Persze ettől meg is van kellőképen terhelve a gyomor, és az ember lánya csak piheg utána, de hát…… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!