A nyár nagy slágere nálunk ez a villámgyorsan összerakható sütemény. Készíthető mindig az épp aktuális gyümölcsökkel, kakaósan vagy anélkül is.
Pofonegyszerűen elkészíthető, de érdemes odafigyelni, hogy inkább alacsonyabb hőfokon süssük hosszabb ideig, hogy a közepe is át tudjon sülni rendesen. Ha úgy tünne, hogy a teteje kezd túlságosan barnulni érdemes egy sütőpapírral lazán lefedni, és úgy sütni tovább.
Akár magában is nagyon finom, de a nagy melegben akár fagylalttal is kínálható!
A glutén-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
3 nagy méretű tojás
1 csomag gluténmentes sütőpor
2 pohár joghurt
3 pohár rizsliszt
1/2 pohár cukrozatlan holland kakaópor
1/2 pohár darált mandula
2 pohár porXukor
1 pohár olaj
gyümölcs (nálam 2 közepes nektarin)
Az alap mérce a joghurt pohara.
Előveszünk egy keverőtálat, beletesszük a joghurtokat, az olajat, és az édesítőt. Elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és a joghurtos pohrral kimért – sütőporral elkevert – lisztet, a darált mandulát és a kakaót.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: