Sokszor kerül tésztasaláta az asztalra. Szeretjük mert gyorsan, és előre elkészíthető, remek köret, de magában is megállja a helyét.
Érdemes is előre elkészíteni, hogy az ízek kellőképpen össze tudjanak érni. Ez minimum 2-3 óra, de akár egy egész éjszaka is állhat. Természetesen hűtőben!
A glutén-, és laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
250 gramm glutén- és laktózmentes tészta
200 gramm laktózmentes tejföl
200 gramm laktózmentes mascarpone
200 gramm glutén-, és laktózmentes majonéz
1 tk dijoni mustár
1 tk porXukor
2 közepes paradicsom
1 tk só
őrölt tarkabors
1 ek szárított oregánó
1/4 kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, hideg folyó víz alatt öblítsük át, majd tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük el a tejfölt a mascarponéval és a majonézzel. Adjuk hozzá a megmosott, és apróra felkockázott paradicsomot, a fűszereket és az édesítőt. Alaposan keverjük össze a lehűlt tésztával, és tegyük egy-két órára hűtőszekrénybe. Frissen őrölt tarka borssal megszórva kínáljuk!
Csak azért kérdeztem,mert laktózmentes tejet, vajat, tejfölt, sajtot már láttam, de mascarponét még soha, sehol.
Megírnád, hogy hol veszel mascarponét?
Köszönöm!
Szia, a nagyobb bevásárlóközpontokban és a bio boltokban általában kaphatóak laktózmentes termékek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol veszel laktózmentes termékeket? Ica