Magyarországon a gofrit, “amerikai palacsinta” néven ismerik, pedig az amerikai palacsinta és a gofri köszönő viszonyban sem áll egymással. Azonban mielőtt valami amerikás ételre gondolnánk a gofri hallatán meg kell jegyezni, hogy már az ókori görögöknél is készült két forró vaslap között sült ostya. Aztán néhány ezer évvel később egy kézműves megcsinált egy bordázott formát, amely erősen hajazott a méhkaptár mintázatára, innen is lett a francia neve a gaufre.
Míg a brüsszeli fajtának, könnyebb a tésztája, és téglalap formájúra sütik, addig a liége-i egy tömörebb, kelt tésztából készül, az alakja pedig szabálytalan.
Ha pedig nincs még bevált receptetek, nézzétek meg a következőket:
GLUTÉNMENTES GOFRI – GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES
Nyírfacukorral készül, a glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható!
Receptért kattintsatok ide:
https://chezsandra.cafeblog.hu/2013/11/14/glutenmentes-gofri-gluten-liszt-tejmentes/
Nyírfacukorral és zabpehelyliszttel készülő receptért kattintsatok ide:
https://chezsandra.cafeblog.hu/2012/11/11/gofri-gaufre/
ZABPEHELYLISZTES GOFRI (TEJ-, TOJÁS-, FEHÉR CUKORMENTES)
Receptért kattintsatok ide:
https://chezsandra.cafeblog.hu/2014/11/07/zabpehelylisztes-gofri-tej-tojas-feher-cukormentes/
Ha pedig “megmarad” pár darab, készíthettek belőle egy másik desszertet is:
Receptért kattintsatok ide:
https://chezsandra.cafeblog.hu/2010/09/12/rakott-gofri/