A vajat megolvasztjuk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
A burgonyát megmossuk, és egy edénybe vizet téve feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz.
Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat felvágjuk, kivesszük a magot, és fahéjjal elkevert barna cukrot teszünk a mag helyére.
Ha a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet, megpucoljuk és áttörjük.
Az áttört burgonyához adjuk a tojást, a búzadarát, az olajat, a sót, és a tk. lisztet.
Egy fakanál segítségével alaposan dolgozzuk össze a masszát, majd a tálból kivéve jó lisztes deszkára tesszük, és lisztes kézzel átgyúrjuk.
Ismét meglisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd közepes négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. A barackokat a négyzetekbe csomagoljuk, és alaposan összegömbölygetjük.
Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ha feljöttek, kiszedjük őket a vízből, és a korábban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.