SÁRGABARACKOS GOMBÓC







HOZZÁVALÓK
TÉSZTÁHOZ
500 g burgonya
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 kk só
1 evőkanál olaj
100 gramm tk. liszt
TÖLTELÉKHEZ
sárgabarack
barna cukor
fahéj
zsemlemorzsa, 
vaj
ELKÉSZÍTÉS
  1. A vajat megolvasztjuk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.  
  2. A burgonyát megmossuk, és egy edénybe vizet téve feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz.
  3. Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat felvágjuk, kivesszük a magot, és fahéjjal elkevert barna cukrot teszünk a mag helyére.
  4. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet, megpucoljuk és áttörjük.
  5. Az áttört burgonyához adjuk a tojást, a búzadarát, az olajat, a sót, és a tk. lisztet. 
  6. Egy fakanál segítségével alaposan dolgozzuk össze a masszát, majd a tálból kivéve jó lisztes deszkára tesszük, és lisztes kézzel átgyúrjuk.
  7. Ismét meglisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd közepes négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. A barackokat a négyzetekbe csomagoljuk, és alaposan összegömbölygetjük.    
  8. Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz tetejére. 
  9. Ha feljöttek, kiszedjük őket a vízből, és a korábban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Címkék: ,
Tovább a blogra »