Szeretek mindig annyit sütni-főzni, amennyi aznap, maximum másnap elfogy. Sajnos néha túlméretezem az adagunkat, ilyenkor szeretem valami másmilyen formában tálalni a “maradékot”.
Így jártam a tegnap előtti gofrival is. Gondoltam elkészítem belőle a mai ebédhez a desszertet.
HOZZÁVALÓK
4 GOFRI
1 cs. vaníliás puding
fél liter tej
nyírfacukor
meggybefőtt
1 marék dió
ELKÉSZÍTÉS
Egy tál aljára rakjuk le egymás mellé a gofrikat. Készítsük el a pudingot (egy nagyon picit érdemes hígabbra csinálni, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a “felesleget”). Pakoljuk a gofrirétegre a lecsepegtetett meggybefőttet, majd az egészet öntsük le a pudinggal, és szórjuk meg a durvára tört dióval.
Hagyjuk – a puding miatt- kihűlni és már ehető is. Nagyon finom és gyors sütemény.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: