Ez nem egy hagyományos értelemben vett saláta, mert gabonából és zöldségekből áll. Nagyon egyszerű elkészíteni, és gyorsan meg is van (abszolut helye van a kevés hozzávalós gyors fogások között), de érdemes tálalás előtt pár órát pihentetni, hogy összeérhessenek az ízek. Kitűnő körete a sült húsoknak, grillezett zöldségeknek, de akár magában is fogyasztható.
A low carb, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 kisebb csésze köles
1 közepes paradicsom
1/4 uborka
2 ek olívaolaj
1 csapott marék petrezselyem
1 tk szárított mentalevél
fél citrom leve
só, frissen őrölt tarkabors
ELKÉSZÍTÉS
A kölest mossuk meg, majd öntsük fel két csészényi forró vízzel, és a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük készre. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Ha már langyos, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott paradicsomot, az apróra vágott uborkát, a felaprított petrezselymet, az olívaolajat a mentát és a fűszereket.
Két kanál segítségével alaposan forgassuk össze és tegyük hűtőbe egy-két órára (lehetőleg).
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek