Ha idén lecserélnéd a megszokott halászlevet, vagy csak egy másikfajta hallevest is kipróbálnál ezt mindenképpen érdemes elkészíteni! Finom, üde, kellemes ízvilágú leves picit több mint fél óra alatt!
Igazi mindent bele leves, az otthon fellelhető mindenféle halat, tenger adta finomságot felhasználhatjuk hozzá.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
60 gramm szardella
2 ek olívaolaj
1 vékony szál póréhagyma
2 ek kukoricakeményítő
600 ml halalaplé
750 ml növényi tej
200 ml növényi tejszín
400 gramm burgonya
500 gramm hal vegyesen
150 gramm füstölt tőkehal
petrezselyem
250 gramm rák
1 ek snidling
1 kk őrölt szerecsendió
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel, és kevés olívaolajon a szintén megpucolt és fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával együtt pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a szardellát, a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd öntsük fel az alaplével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsük a fűszerekkel (kivétel a petrezselyem, mert azt a végén adjuk csak hozzá!), majd hagyjuk kb 10 percig főni. Adjuk hozzá a halakat, és a megtisztított rákot. Fedő alatt főzzük készre kb 15 perc alatt. Vegyünk ki a levéből kb 2 merőkanálnyit, és keverjük el csomómentesre a kukoricakeményítővel. Öntsük vissza, majd hagyjuk egyet forrni és már le is zárhatjuk. Végezetül keverjük bele a felaprított petrezselymet is.
Citromgerezddel tálaljuk (amely levét érdemes bele is nyomni)!
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: