Egy kis hűtőkisöpréssel összekötött pogácsasütést tartottunk a minap. Mindenképpen olyan kellett ami tej-, és tojásmentes, és hogy ne kelljen boltba menni miatta. Így a nemrég sütött portói fűszeres kacsa kisült zsírjának maradéka, kevés megmaradt aprított kacsatöpörtyű, és kókuszzsír került bele.
Másnap is puha, foszlós, finom!
A tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 dl szójajoghurt
1,25 dl növényi tej
30 gramm kacsatöpörtyű
30 gramm kacsazsír (nálam portós, fűszeres)
40 gramm kókuszzsír
1 tk méz
1 ek darált lenmagpehely
5 gramm szárított instant élesztő
150 gramm zabpehelyliszt
150 gramm fehér liszt
1 tk só
ELKÉSZÍTÉS
A zsírokat olvasszuk meg, majd keverjük bele a lenmagpelyhet.
Tegyük egy dagasztótálba a kétféle lisztet, a felaprított kacsatöpörtyűt, a felolvasztott zsiradékot, és a többi hozzávalót. Gyúrjuk alaposan össze (olyan tésztát kell kapnunk ami nem tapad a tál oldalához, és addig gyúrjuk míg a tál fala “tiszta” nem lesz)!
Meleg helyen kelesszük duplájára, kb egy-másfél óra alatt.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb ujjnyi vastagra, vágdossuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (kb 3 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval.
Az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
kb 100 db 3 centis pogácsa lesz belőle
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: