Chez Sandra

MINDENMENTES török padlizsánsaláta

Ritkán készült eddig padlizsán itthon, akkor is inkább padlizsánkrém formájában. De a múltkori  mennyei mindenmentes sült padlizsán után megfogadtam többet fogok készíteni, mert szeretjük.
Most egy nagyon finom joghurtos-petrezselymes salátaként/köretként került asztalra. Frissensültek, halak mellé kiválóan illik.
Mindenmentes, így a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
allo_padlizsánsaláta
HOZZÁVALÓK
2 közepes padlizsán
2 dl növényi joghurt
1 actifry mérőkanálnyi v. kb 1/2 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
5-6 szál friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS

A padlizsánokat mossuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, majd öntsük fel vízzel. Hagyjuk állni kb 10 percet, majd cseréljük le a barna vizet frissre. (Addig cseréljük amíg elszíneződik a víz!)
Tegyük az actfrybe és öntsünk rá egy mérőkanálnyi olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, és állítsuk be 25 percre.
Sütőben is süthetjük, ekkor tegyük egy sütőtálba, locsoljuk meg az olívaolajjal (kb fél decivel), ízesítsük a fűszerekkel ugyanúgy, majd fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük kb fél órát.

A megsült padlizsánkockákat tegyük egy tálba, keverjük hozzá a joghurtot, és a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymagerezdet. Aprítsuk fel a petrezselymet és a felét keverjük bele a joghurtos szószba. Forgassuk össze a megsült padlizsánkockákkal.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal kínáljuk!

fekvo_padlizsánsaláta
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!