Chez Sandra

5 perces sütés nélküli glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes citromtorta

Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő.

Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!) összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már kész is van!

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

allo  

HOZZÁVALÓK

500 gramm natúr joghurt
60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi
2 zacskó expressz zselatin fix
1 kk vaníliaaroma
250 ml tejszín
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja  

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.

A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az eritritollal.

Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára.

Tálaláskor egy éles késsel vagy tűvel vágjuk körbe a tortakarika belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla.

Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!

 

fekvo

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 

 
cs_fb
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Antónia Bugyi says:

    sziasztok, “túrótortafan” vagyok 🙂 szerintetek a joghurt felét helyettesíthetem 250 g túróval? gondolom, az expressz zselatin fix mennyiség a túróra is megfelel…

  2. ChezSandra says:

    Az otthoni eritritolokat nem ismerem, de itt kint Fro-ban nagyon finomra van őrölve, így egyáltalán nem ropog. Esetleg érdemes lenne egy kávédarálón ledarálni a szemcséket, hogy por állagú legyen.
    Itt kint most hozták be a piacra a por változatát, érdemes utánanézni!
    Ilyen az új:
    http://www.amazon.com/LC-Foods-Erythritol-Powder/dp/B0096E55ME

    S.

  3. Judit Reis says:

    Csatlakozom Márta Jellihez: hogyan nem “ropog” az eritriol? Köszi.

  4. Márta Jelli says:

    Sziasztok! Rendszeresen használom az Eritritolt (eritrit) cukor helyett. Sütésnél,főzésnél tökéletesen bevált.Senki nem érzi,hogy nem cukor van a sütiben. Viszont a sütés nélküli édességekben nem tudom használni, mert nem oldódik,ropog a krémekben. Hiába keverem,nem sikerült még rájönnöm a titokra. Mit kell tenni, hogy ez az isteninek látszó citromtorta ne ropogjon a fogam alatt?! Ha valaki tudja a titkot kérem ossza meg velem!!!
    Köszi: Márti

  5. Semmi gond, töröltem a hozzászólásokat! 😉 szép napot!

  6. Ferincz Hajnalka says:

    Utólag elnézést, nem figyeltem oda én sem rendesen..

  7. Ferincz Hajnalka says:

    Kérném a bejegyzéseim törlését..

    Azért írtam ki utána, hogy a startlap hirdette így, mert én is akkor figyeltem oda rá rendesen, hogy itt nem úgy van írva, itt helyesen, ők hirdették félreinformálva másokat..

    De maradjunk a tegeződésnél.. Üdv.: Hajni

  8. nemharapaspenot says:

    Szeretem a citromot, szeretem a tortát, ráadásul ez még szép is! Tetszik!

    Hajrá Chez Sandra!

  9. Zsuzsa Rácz says:

    Nagyon irulok-pirulok de fogalmam sincs,hogy mi a ERITRITOL??? SEGITENÉL? köszönöm..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!