Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő.
Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!) összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már kész is van!
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm natúr joghurt
60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi
2 zacskó expressz zselatin fix
1 kk vaníliaaroma
250 ml tejszín
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.
A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az eritritollal.
Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára.
Tálaláskor egy éles késsel vagy tűvel vágjuk körbe a tortakarika belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla.
Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
sziasztok, “túrótortafan” vagyok 🙂 szerintetek a joghurt felét helyettesíthetem 250 g túróval? gondolom, az expressz zselatin fix mennyiség a túróra is megfelel…
Az otthoni eritritolokat nem ismerem, de itt kint Fro-ban nagyon finomra van őrölve, így egyáltalán nem ropog. Esetleg érdemes lenne egy kávédarálón ledarálni a szemcséket, hogy por állagú legyen.
Itt kint most hozták be a piacra a por változatát, érdemes utánanézni!
Ilyen az új:
http://www.amazon.com/LC-Foods-Erythritol-Powder/dp/B0096E55ME
S.
Csatlakozom Márta Jellihez: hogyan nem “ropog” az eritriol? Köszi.
Sziasztok! Rendszeresen használom az Eritritolt (eritrit) cukor helyett. Sütésnél,főzésnél tökéletesen bevált.Senki nem érzi,hogy nem cukor van a sütiben. Viszont a sütés nélküli édességekben nem tudom használni, mert nem oldódik,ropog a krémekben. Hiába keverem,nem sikerült még rájönnöm a titokra. Mit kell tenni, hogy ez az isteninek látszó citromtorta ne ropogjon a fogam alatt?! Ha valaki tudja a titkot kérem ossza meg velem!!!
Köszi: Márti
Semmi gond, töröltem a hozzászólásokat! 😉 szép napot!
Utólag elnézést, nem figyeltem oda én sem rendesen..
Kérném a bejegyzéseim törlését..
Azért írtam ki utána, hogy a startlap hirdette így, mert én is akkor figyeltem oda rá rendesen, hogy itt nem úgy van írva, itt helyesen, ők hirdették félreinformálva másokat..
De maradjunk a tegeződésnél.. Üdv.: Hajni
Köszi Spenótos Csajok 🙂
Zsuzsa itt már írtam róla, utána tudsz egy kicsit olvasni 😉
http://chezsandra.cafeblog.hu/2013/05/29/cukorhelyettes-i-eritrit-eritritol-erythritol/
Szeretem a citromot, szeretem a tortát, ráadásul ez még szép is! Tetszik!
Hajrá Chez Sandra!
Az Eritritol édesítő, mint a Xilit 🙂
Nagyon irulok-pirulok de fogalmam sincs,hogy mi a ERITRITOL??? SEGITENÉL? köszönöm..