Kaptam egy kedves felkérést férjemtől, hogy a heti rendszerességű nővéri oktatására sütnék-e valamit. Bármi jöhet felkiáltással. A blogon oly népszerű Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (eritritollal készül, glutén-, lisztmentes), és GLUTÉNMENTES RÉPATORTA is már eme keretek között készültek. Mindkettőt szerették, de hozzátették, hogy a csokoládé az csokoládé. Ebben egyet is értünk, így most ezt a nagyon gyorsan elkészíthető (5 perc előkészítés, 20 perc sütés) glutén,-, liszt-, fehér cukormentes nagyon csokoládés tortát kapták.
És szerették! 😉
HOZZÁVALÓK
250 gramm gluténmentes csokoládé
3 egész tojás
50 gramm darált mandula
1 kk sütőpor
100 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
80 gramm vaj
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
nyírfaporcukor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkción). A felkockázott csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a sütőporral elkevert darált mandulát.
Keverjük össze, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt (tűpróba!)
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd nyírfaporcukorral leszórva akár magában akár fagylalt mellé kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: