Van 10 perced? Épp ennyi idő elég ehhez a fantasztikus majonézes – de épp kellő mennyiségben, nem tocsogós – saláta elkészítéséhez. A KFC éttermek kínálatában is megtalálható amerikai káposztasaláta liszt- glutén- és cukormentes, így egy könnyű ebédnek vagy vacsorára is fogyasztható akár magában, akár frissensültek mellé köretként – bűntudat nélkül. És ha a “k” betűsektől ódzkodunk, – mert nagyon puffasztanak – itt egy trükk amivel enyhíthető a lufi-hatás: a káposztát pár percig főzzük meg, épp annyira, hogy puffasztó mivoltát elveszítse… A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
250 gramm szeletelt fehér káposzta 100 gramm sárgarépa 30 gramm póréhagyma 2 ek majonéz 3 ek görög joghurt 4 ek szárított snidling 1 ek lime leve só, frissen őrölt feketebors
ELKÉSZÍTÉS
A lereszelt káposztát tegyük egy lábosba, és öntsük fel annyi sós vízzel ami épp ellepi. Forraljuk – forrástól számított 3 percig fedő nélkül -, majd zárjuk le, és hideg folyó víz alatt hűtsük le. A póréhagymát aprítsuk fel, tegyük egy salátástálba. Keverjük hozzá a lecsepegtetett káposztát, majd reszeljük hozzá a sárgarépát is.
Egy tálba keverjük el a majonézt a joghurttal, a lime-lével és a snidlinggel, és öntsük a zöldségekhez. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
Tegyük hűtőbe tálalásig – minimum 1-2 órára, hogy az ízek összeérhessenek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: