HOZZÁVALÓK
500 gramm krumpli
1 póréhagyma
1 evőkanál vaj
só, bors
2-3 evőkanál tk. liszt
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A kihűlt krumplit nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Apróra vágjuk a póréhagymát, és a krumplihoz adjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
- Egy lisztezett deszkára tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, és kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval korongokat szúrunk ki, és egy nagy serpenyőben a felforrósított vaj felét megolvasztjuk, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Közepes hőmérsékleten, időnként megfordítva kb. 10-12 percig sütjük.
- Madársalátával és metélőhagymával elkevert creme fraiche-vel nyakonöntve tálalom.
MEGJEGYZÉS
- A röszti klasszikus, svájci ételekhez tartozik. Általában köretként kínálják, de főételként, zöldsalátával is nagyon finom.
- A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva.
- De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: