Chez Sandra

GYORS – KELESZTÉS NÉLKÜLI – ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

Villámgyors, kelesztés nélküli zabpehelylisztes pogácsák. Csak begyúrjuk és már süthetjük is. A tészta maga nem tartalmaz tojást, a tetejét –  allergia esetén – csak tejjel kenjük le!     HOZZÁVALÓK:   200 gramm zabpehelyliszt200 gramm fehér liszt250 gramm szobahőmérsékletű sós vaj250 ml sűrű natúr joghurt25 gramm friss élesztő250 gramm reszelt mozzarella2 teáskanál himalája só A… Tovább »

HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA

A kávéfüggésről már korábban ejtettem pár sort, most azt hiszem azt is töredelmesen be kell vallanom, hogy pogácsaimádók is vagyunk. Ezt is jól bizonyítja a sok pogácsa recept a blogon. Nincs hétvége Nálunk sósság nélkül, és ez általában sós rúd vagy pogácsa. Szeretem ha hétvégére megvannak a korongocskák, mert jó megkínálni velük az éppen befutó… Tovább »

TOJÁS- ÉS TEJMENTES PALACSINTA I.

Minap barátnőm azzal a kérdéssel keresett meg, hogy tudok-e tojás nélküli palacsintareceptet adni neki? Elsőre passzoltam a kérdést, majd kisebb gondolkodás és a már meglévő receptek (quinoalisztből készült gluténmentes palacsinta, és  teljes kiőrlésű palacsinta) átnézése és összevetése után egy nagyon finom, és könnyűt sikerült készíteni. Mivel sajnos családunkban is van tojásallergiás, a palacsintát pedig mindenki… Tovább »

ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

A pogácsa továbbra is nagy kedvencünk. Mint azt láthattátok többféle recept felkerült már az oldalra, most zabpehelylisztből és túróval készült. HOZZÁVALÓK 120 gramm rétesliszt120 gramm zabpehelyliszt120 gramm vaj140 gramm túró125 gramm natúr joghurt1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)2 kk só1 tojás sárgája + fehérjereszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint ELKÉSZÍTÉS A kétféle lisztet… Tovább »

SÁRGABARACKOS GOMBÓC II (ZABPEHELYLISZTTEL, KRUMPLI NÉLKÜL)

Már tettem fel többféle gombócreceptet (sárgabarackos gombóc; joghurtos gombóc), most azonban az eddigiekhez képest krumpli nélkül készült, zabpehelyliszt felhasználásával. Villámgyorsan elkészíthető, mert nem kell bíbelődni a krumpli megfőzésével kihűtésével, és hát sokkal “alakbarátiabb” is. Nem utolsó sorban pedig fél óra alatt elkészíthetőek ezek a csodás gombócok.   Gluténmentes zabpehely használata mellett a glutén-, liszt-, laktóz-,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!