Chez Sandra

Vegán répás rétes (tej-, tojásmentes)

Nagy répafogyasztók vagyunk. Hetente 2-3 csomó répát is hazahozok, mert nyersen is nagyon szeretjük. A másik nagy kedvencünk – ami ősszel két-három hétvégente nálunk szinte kötelező egy finom forró tea, vagy a gyerekeknek kakaó mellé – nem más mint a rétes. Általában túrós, almás, és meggyes készül, most azonban csak pár szem alma árválkodott itthon,… Tovább »

ZELLER KORONGOK (glutén-, hús-, hozzáadott cukormentes)

A röszti korongokat szeretjük, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető, semmi ördöngösség nincs benne. Mondjuk a burgonya-liszt párosítás nem éppen mondható könnyűnek.Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből.  Az még egy fokkal rátesz, hogy a korongokat nem bő zsiradékban, hanem felforrósított serpenyőben sütjük meg. A glutén-, hús-, és hozzáadott cukormentes diétákban… Tovább »

EGYSZERŰ PARADICSOMSALÁTA

A paradicsom főleg a meleg tavaszi és nyári napokon a tányérok egyik állandó zöldsége. A gyönyörű harsány színe, és finom íze még az olykor-olykor borongósabb napokon is napfényt csal az életünkbe. Persze ez nem igaz a decemberben a szupermarketek polcain található paradicsomnak csúfolt példányokra, amelyek íze még csak köszönőviszonyban sincs az igazi paradicsomok ízével. Tél idején jobban… Tovább »

KAKUKKFÜVES SÜLT SÜTŐTÖK (LOW CARB, MINDENMENTES)

Nagy kedvenc a sütőtök. Bár az apró talpúak ha lehet, inkább kihagynák, mi felnőttek szeretjük. Most már mindketten, mert sikerült megszerettetni Férjjel is. Nah nem volt nagy munka, csak meg kellett kóstolnia, mert mint az szokás ha az ember valamit nem szeretett egyszer, arra csípőből kijelenti, hogy “nem szeretem”.  A sütőtökkrémleves mindkét variációja (sütőtök krémleves I, sütőtök krémleves… Tovább »

KARÁCSONYI ALMALEVES

Sparchef 10/5. fordulójának 5 fix hozzávalója a következők lettek: leveles tészta, tojás, mazsola, mandula, tejföl.  És ami Nálam készült belőle: KARÁCSONYI ALMALEVES  A karácsonyi menü összeállításakor sokszor képesek vagytunk túlzásokba esni. A vendégek ez első fogás után már úgy érezhetik, hogy jól is laktak. Pedig hol van még a vége… Ez a finom, könnyű –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!