Chez Sandra

Sütőzacskóban sült zöldfűszeres nyúlcomb (low carb és mindenmentes*)

Nem éppen sokszor került az elmúlt időszakban nyúlhús az asztalra, pedig néhány hozzávaló (leginkább friss zöldfűszer és olívaolaj) segítségével könnyen egy omlós, finom sült készíthető belőle.   A low carb és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!       HOZZÁVALÓK   2 egész nyúlcombfriss rozsmaringágfriss kakukkfűág1 babérlevél1… Tovább »

MINDENMENTES vasárnapi krémleves (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Valljuk be őszintén! A vasárnapi finom húslevesből képtelenség kis adagokat készíteni. Bizony sokszor eltart még a hét második feléig is. Már többször szóba került a hétvégi húsleves újrahasznosítása, most is egy ilyen fogás került asztalra. Bizony jól tud esni ebédre vagy vacsorára egy finom és laktató krémleves, melyet  pár perc alatt könnyedén elkészíthetünk. A glutén-,… Tovább »

TÖLTÖTT CSIRKECOMB SZILVA CHUTNEY-VAL

Emlékszünk nagyi finom májjal töltött csirkecombjaira? Én igen. Kívül ropogós bőre, belül omlós húsa, na meg az illata…Egy vasárnapi klasszikus, amelyet egy kis szilva chutney (ejtsd: csatni) tesz izgalmassá. A hűtőben lévő vörösborban ázó aszalt szilvát (ha van, Nálam alap!) gyorsan fel is használhatjuk hozzá.  HOZZÁVALÓK 2 db egész csirkecomb0,5 db póréhagyma1 db tojás1 db zsemle… Tovább »

MINDENMENTES SOUPE Á L’OIGNON – FRANCIA HAGYMALEVES (glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes)

  Többször ettem már több helyen hagymalevest. Ettem már olyat ami tejszínnel készült, ami tejszín nélkül de turmixolva. De az igazi, eredeti vagyis “traditional” recept: pürésítve sincs, és tejszínt sem tartalmaz.   Az elkészítése egyszerű, gyorsan meg is van, és egy remek lehetőség a “vasárnapi húsleves” továbbhasznosítására is. De egy vendégséget is könnyen építhetünk rá,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!