Chez Sandra

KURKUMÁS-GOMBÁS MÁRNA

Nemrég tettem egy ígéretet magamnak, vagyis a családnak, hogy több hal fog asztalra kerülni. Többször eszünk rákot, kagylót, osztrigát és tenger adta kincseket, de a hal a gyerekeknek mostanában valahogy nem igazán gyere be. De majd ha többször többféleképpen kerül asztalra, talán változik a helyzet. Első lépésként  most egy finom tejszínes, kurkumás-gombás vörös márna készült…. Tovább »

GLUTÉNMENTES KUKORICANUDLI A SÜTŐBŐL

Egy finom, egyszerű köret a sütőből. Nálunk a gyerekek előbb blognai szósszal ették, majd édesen, házi baracklekvárral. A glutén-, liszt, cukor- és tejmentes diétákba beilleszthető. HOZZÁVALÓK 500 gramm burgonya200 gramm kukoricadara1 tojás1 tk só3-4 spriccnyi olívaolaj ELKÉSZÍTÉS A burgonyát héjában főzzük, majd tisztítsuk meg, és nyomjuk át pürényomóval. Adjuk hozzá a kukoricadarát, a tojást és… Tovább »

GOMBÁS-CURRYS TŐKEHAL

Sajnos a hal nem kerül olyan gyakran asztalra mint az kellene. Szerencsére Nálunk szinte minden formában jöhet, a többi tenger adta kinccsel egyetemben. Most egy finom gombás-currys szósszal készült tőkehalfilé készült quinoa körettel 30 perc alatt. A liszt- glutén- cukor- húsmentes diétákba beilleszthető. HOZZÁVALÓK 300 gramm tőkehal filé100 gramm csiperke gomba1 nagyobb csipet reszelt mozzarella20… Tovább »

MINDENMENTES vasárnapi krémleves (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Valljuk be őszintén! A vasárnapi finom húslevesből képtelenség kis adagokat készíteni. Bizony sokszor eltart még a hét második feléig is. Már többször szóba került a hétvégi húsleves újrahasznosítása, most is egy ilyen fogás került asztalra. Bizony jól tud esni ebédre vagy vacsorára egy finom és laktató krémleves, melyet  pár perc alatt könnyedén elkészíthetünk. A glutén-,… Tovább »

NARANCSOS RÉPASALÁTA

Pillanatok alatt elkészíthető saláta sárgarépával és naranccsal.  Akár magában is kínálhatjuk egy tartalmasabb leves után, vagy előételként, köretként is.   Nyírfacukorral készül, a glutén-, tej-, liszt-, tojásmentes diétákba beilleszthető. HOZZÁVALÓK 4 közepes sárgarépa2 szelet sonka1 narancs1 citrom reszelt héja2 evőkanál olívaolaj1 ek xylitolsó, frissen őrölt bors ELKÉSZÍTÉS Reszeljük le a sárgarépákat kis lyukú reszelőn. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!