Chez Sandra

PIZZA – GYORSABBAN MINT AHOGY A FUTÁR KIHOZNÁ

Ha lenne egy olyan TOP10es lista, amin azok a fogások szerepelnének amik a a gyerekek és felnőttek abszolút kedvencei a pizza biztos helyet kapna rajta. Mindenki máshogy szereti: van aki a vastag tészta, kevés feltét mellett teszi le a voksát, van aki a vékonyabb tésztára esküszik. És vagyunk Mi, akik az extra vékony, hólyagos, roppanós, törhető… Tovább »

BAGUETTE (ZAB- ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Ez nem éppen nevezhető egy átlagos, tradicionális receptnek, de mégis érdemes megsütni, mert egy kicsit átmenetet képez a morzsálódó kenyerek és a baguettek között. A hozzávalókban megtalálható zablisztet nem érdemes lecserélni, mert fontos B1-, B5-, B6- forrás, továbbá E-vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban is gazdag. Savlekötő hatásáról is ismert és segít a vérszegénység leküzdésében is. … Tovább »

MINDENMENTES Bœuf bourguignon

Már többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden előkészíthető, és a finom borban való állás csak jót tesz Neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak időben betolja a sütőbe? Bár az “időben” lehet, hogy kicsit… Tovább »

FEKETE KAGYLÓ (MOULES)

Bár a fekete kagyló nem kimondottan francia étel, szívesen fogadják azért a franciák is. A kagylók “hazája” Belgium. Ha Belgium, akkor természetesen szinte mindenki rávágja, hogy: sör. De ha étel, akkor viszont a Moulle Frittes (ejtsd: mull fritt) vagyis a feketekagyló sültkrumplival. A kagylóval viszont nem árt óvatosan bánni, mert rossz napokat is szerezhetünk vele… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!