Chez Sandra

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

MERINGUE (glutén-, liszt-, tejmentes)

Akár magában, akár pl citrom sorbet-hez vagy mousse-hoz is kínálhatjuk ezeket a habkönnyű szárított halmokat. Az elkészítése pofonegyszerű, az elkészítésénél azonban fontos, hogy hagyjunk neki kellő időt a kiszáradáshoz. Igen, alacsony hőfok, és megfelelő hosszúságú idő kell a kiszárításához, különben ragacsos lesz a közepe. Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 2… Tovább »

TARTE FALMBÉE (tojásmentes)

Tarte flambée, flammekueche, vagy akár Flammkuchen. Mind ugyanaz a francia, elzászi tradicionális vékony tésztájú, lángolt lepényt takarja. legalábbis a franciák szerint francia tradicionális. Ugyanis a németek ugyanúgy magukénak tartják, csak más névvel illetik. De az biztos, hogy ugyanazt a vékonyra nyújtott kenyértésztát takarja, melyet egy tejtermékes keverékkel kennek meg, sózzák, borsozzák, megszórják füstölt lardonnal (húsos szalonnával)… Tovább »

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »

(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER – TRADICIONÁLIS RECEPT (glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes)

A hachis parmentier egy francia fogás, amelyben a sajttal összefogott krumplipürés réteg alatt egy finom darált húsos ragu lapul. Az elkészítés nagyon egyszerű, és az külön remek benne, hogy előre is elkészíthető. Így pl ha szombaton előkészítjük, és hűtőbe rakjuk, akkor másnap, vasárnap csak sütőbe kell tolnunk, és élveznünk a gyorsan elkészülő ebédet. A receptben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!