Chez Sandra

Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (eritritollal készül, glutén-, lisztmentes)

Ez a könnyű, tavaszias, nagyon csokoládés sütemény remek desszertje lehet egy jóidős pikniknek, de a hirtelen ránktörő édesség utáni vágyat is könnyen, egyszerűen csillapíthatjuk vele. Az összeállítása kb 10 perc, 20 perc sülés után már kínálható is! Eritritollal készül, glutén- és lisztmentes. HOZZÁVALÓK 200 g étcsokoládé (gluténmentes) 125 g eritritol v. 100 gramm nádcukor 4… Tovább »

Fondant au chocolat (NYÍRFACUKROS, GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Ez a gyorsan összeállítható lisztmentes torta a csokoládérajongók kedvence lehet. A gyerekek szerint hívjuk “Gombóc Artúr-tortának”, (igen, most nagy szezonja van Nálunk a Pom Pom Meséknek 😉 ) mert hogy annyira csokoládés, biztos imádná Gombóc Artúr is. Ha flancos – francia – nevet akarunk neki adni, akkor a “Fondant au chocolat” néven nevezzük! (Mert hogy… Tovább »

CSOKOLÁDÉTORTA KÓKUSZOS MANGÓKRÉMMEL ÉS LEVENDULÁVAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ismét egy csokoládétorta.. Gluténmentes, a tetején mennyei kókuszos mangókrém, rá pedig egy kevés levendula és lime reszelt héja került. Nyírfacukorral készült, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 1 pohár natúr joghurt (Nálam szójajoghurt) 1/2 joghurtos pohárnyi olívaolaj 2 egész tojás 1 joghurtos pohárnyi nyírfacukor 1 joghurtos pohárnyi kukoricadara 1,5 joghurtos pohárnyi darált mandula 2 kk… Tovább »

CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen.  HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához) 2 egész nagyobb tojás1 tk vaníliaaroma1 csipet só40 gramm nyírfacukor40 gramm darált mogyoró40 gramm cukrozatlan holland kakaó1 marék csokoládépasztilla40 gramm vaj ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a… Tovább »

LIME-OS RÉPATORTA

A mai ÉDES PÉNTEK egy igazi gyöngyszemet takar. A répatorta eddig nem tartozott valahogy a legnagyobb favoritjaim közé. De ezzel a tortával egyből szerelemre lobbantam. Kellőképpen édes, a tésztája habkönnyű, és a kétféle citromnak köszönhetően egy kis plusz fanyarság is került bele. HOZZÁVALÓK A tortához:60 gramm zabpehelyliszt40 gramm rétesliszt80 gramm darált mandula160 gramm sárgarépa100 gramm nyírfacukor1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!