Chez Sandra

10 PERCES – BÜNTETLEN – CSOKOLÁDÉKRÉM (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Pofonegyszerű, és 10 perc alatt kész. Sem sütni, sem főzni nem kell. Sőt! Ha még azt is mondom, hogy eritritollal készül és “minden” (glutén-, tej-, tojás-, hús) mentes? Hihetetlen ugye? Pedig igaz. Ha villámgyors büntetlen édességre vágytok feltétlen készítsétek el! (A hirtelen beesett látogatókat is pikk-pakk elkápráztathatjátok vele!) HOZZÁVALÓK (1 adaghoz) 1/2 érett avokádó 1… Tovább »

MINDENMENTES ZELLER-GOMBA KRÉMLEVES – GOMBAKRÉMLEVES III (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús-, tejmentes)

Mint már többször szóba jött, a franciák kedvelik a krémleveseket vacsoraként. Most gombából és zellerszárból – avagy halványító zellerből – készítettem egy finom, egészséges krémlevest. A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús- (a görög joghurtot növényi joghurtra cserélve) a tejmentes-, – diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 400 gramm csiperkegomba 1 salottahagyma 280 gramm… Tovább »

MINDENMENTES rakott karalábé

A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló “navet”-ból is elkészíthető . Elő is készíthető, így csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.   A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, külön, hozzáadott cukrot nem… Tovább »

MINDENMENTES GESZTENYEGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT, TEJ- TOJÁS, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A kókusz és mandulagolyók után szerettem volna valami hasonló ízűt csinálni. De az összes recept amit találtam sok, mi több rengeteg vajjal/margarinnal készült. Hát Én elkészítettem a teljesen vaj/margarin mentes változatot. Nyírfacukorral készül, glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes!   HOZZÁVALÓK 25 deka gesztenyemassza 25 deka darált mandula 1 kis rúd rumaroma 1 deci kókusztej 1 ek… Tovább »

Mindenmentes toszkán paradicsomleves (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hozzáadott cukormentes)

A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig “szezonja” van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nem csak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!