Chez Sandra

MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES – VELOUTÉ D’AUBERGINE ET MOZZARELLA (liszt-, glutén-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes. A liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 2 padlizsán 1 liter zöldségalaplé 1 salotta hagyma 1 fokhagymagerezd… Tovább »

MINDENMENTES GESZTENYEGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT, TEJ- TOJÁS, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A kókusz és mandulagolyók után szerettem volna valami hasonló ízűt csinálni. De az összes recept amit találtam sok, mi több rengeteg vajjal/margarinnal készült. Hát Én elkészítettem a teljesen vaj/margarin mentes változatot. Nyírfacukorral készül, glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes!   HOZZÁVALÓK 25 deka gesztenyemassza 25 deka darált mandula 1 kis rúd rumaroma 1 deci kókusztej 1 ek… Tovább »

(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER – TRADICIONÁLIS RECEPT (glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes)

A hachis parmentier egy francia fogás, amelyben a sajttal összefogott krumplipürés réteg alatt egy finom darált húsos ragu lapul. Az elkészítés nagyon egyszerű, és az külön remek benne, hogy előre is elkészíthető. Így pl ha szombaton előkészítjük, és hűtőbe rakjuk, akkor másnap, vasárnap csak sütőbe kell tolnunk, és élveznünk a gyorsan elkészülő ebédet. A receptben… Tovább »

KAPROS BROKKOLIKRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes)

A francia étkezésekben – főleg így télvíz idején – a krémleveseknek kiemelt szerepe van. Itt leginkább vacsorára fogyasztják. Kedvelt, gyomorkímélő fogás, melyet örömmel készít mindenki: az amatőrtől a profiig, mert egyszerűen elronthatatlanok. Nem kell arra ügyelni, hogy gyöngyöző és tiszta legyen a leves, egy kicsit olyan durr bele módjára is készíthető: minden hozzávalót belepakolunk az edénybe,… Tovább »

POLENTÁS TÚRÓGOMBÓC (glutén-, liszt-, laktóz,- tojás-, hús-, fehér cukormentes)

Már megosztottam Veletek igazi és hamis túró gombóc receptet, amiket szeretünk és viszonylag gyakran is készítek. Most azonban olyat szerettem volna amiben nincs tojás, van benne igazi túró, és még valami plusz. Ez a plusz a kukoricadara lett, amitől nagyon könnyű gombócokat sikerült összegyúrni belőle. Aki nehéz, és kemény túrógombócot szeretne készíteni, akkor nem ezt a receptet kereste!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!