Chez Sandra

GNOCCHI – VARIÁCIÓK EGY RECEPTRE

Gnocchi [ejtsd: nyokki], vagyis olasz krumplinudli az olasz konyha egyik remekműve. Az olasz gnocco szó amellett, hogy azt jelenti, gombóc, nudli, ostoba emberre is utalhat.   A gnocchi igazi római  “felfedezés”. Bár az olaszországi étlapokon egytől-egyig fellelhető, mégis Rómában számít manapság ritkaságnak. A régi Rómában csütörtökön, Jupiter napján fogyasztották. Az “igazi” régies éttermek mind a mai… Tovább »

PETREZSELYMES-FOKHAGYMÁS SPAGETTI

Szeretem a tésztákat. Finom, gyors, laktató. Általában a teljes kiörlésűt veszem, de most megakadt a szemem egy petrezselymes fokhagymáson: Hozzávalók: 1 dl főzőtejszín 4 deci tej 10-15 deka reszelt sajt (a különböző maradékok épp jók erre a célra) 2 nagy gerezd fokhagyma bors só provence-i fűszerkeverék szerecsendió 5 deka vaj petrezselymes fokhagymás tészta Elkészítés: A… Tovább »

KAKAÓS FONOTT KALÁCS

Szeretem az őszt. Talán ha lehet olyat mondani, akkor a kedvenc évszakom. A barna, sárga, vörös színek, ahogy a reggeli köd fátyolként körüllengi a fákat… Csodálatos és tökéletes. Reggel ez a látvány fogadott: Hát nem csodálatos? ehhez már csak a reggeli meleg kalács íze volt fogható. Nagyon-nagyon finom, és a látványa sem utolsó. És a… Tovább »

SAJTOS GNOCCHI

Tegnap a következő párbeszéd hangzott el közöttünk az ebédre vonatkozóan: – Hús legyen vagy tészta? – Tészta. – Édes legyen vagy sós? – Sós. – És konkrétan ennél valamit? – Valami sós tésztát. – Grrr. köszi 🙂 Így ezen a vonalon elindulva lett a mai ebéd SAJTOS GNOCCHI . Egy adag gnocchit sütőtálba teszek, egy… Tovább »

SPENÓTOS GNOCCHI

Azt hiszem a gnocchi az egyik olyan étel, amit bármikor bárhol megeszik a családom. Főleg akkor szoktam bevetni ezt a titkos fegyvert ha idő szűkében vagyok. Egy nagyon gyors ebéd vagy vacsora.  Szóval: a hozzávalók:  1 zacskó kész gnocchi (500 gr) kb 15-20 deka fagyasztott spenót fokhagyma só, bors fél teáskanál szerecsendió fél liter tej… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!