Chez Sandra

SAJTOS MACARONI

HOZZÁVALÓK 250g makaróni 250g reszelt ementáli 250ml tej 2 tojás  őrölt szerecsendió só, bors ELKÉSZÍTÉS Melegítsük elő a sütőt 220°Cra. Főzzük meg a makarónit a csomagon lévő utasítás szerint.  Míg a tészta fő, elkészítjük a sajtszószt:  Egy süthető tálba tesszük a reszelt sajtot a tejet és a felvert tojásokat, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt… Tovább »

TÉSZTACSODA

HOZZÁVALÓK 10 deka fokhagymás-spenótos spagetti  1 evőkanál fokhagymás olívaolaj 1 kisebb csokor petrezselyem 10 deka zöldborsó (mirelit) 1-2 szelet vékonyra szeletelt füstölt sonka 2 evőkanál zsírszegény tejszín 3-4 koktélparadicsom só, bors,  olívaolaj ELKÉSZÍTÉS Egy kisebb edénybe felteszünk vizet forralni, majd ha már rotyog, beleteszünk 1 ek sót, és forrástól számított 2-3 perc alatt megfőzzük benne… Tovább »

CROISSANTS EXPRESS

HOZZÁVALÓK 1 csomag leveles tészta 1 tojás  ELKÉSZÍTÉS A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra (légkeveréses fokozat).  A kinyújtott leveles tésztát egyenlő háromszögekre vágjuk, és a “talpukkal” magunk elé rakjuk.  Bevágjuk egy kicsit kb a talp közepénél (így szebben fel lehet tekerni), és feltekerjük.  Megkenjük a felvert tojással, és szilikonnal bélelt tepsiben kb 10-12 percig sütjük…. Tovább »

RAKOTT PALACSINTA

Hozzávalók: 2 tojás 30 dkg teljeskiőrlésű liszt 3 dl tej 1 dl szódavíz egy csipet só 1 kávéskanál barna cukor a sütéshez: 2-4 evőkanál olíva olaj 15 deka őrölt mandula 3 csomag bourbon vaníliás cukor áfonya lekvár creme fraiche Elkészítés: A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljeskörlésű liszttel egy tálban csomómentesre… Tovább »

NOKEDLI – TOJÁSOS NOKEDLI

Nokedli ami nem ragad-tapad össze? És a konyhát sem kell gyaszatolni utána. Álom, édes álom… De itt egy recept, ami bár nem mosogat el maga után, de tényleg csak minimális szennyest csinál. Megmondom őszintén Én azért nem igazán szeretek nokedlit/galuskát csinálni, mert olyan “koszos” és macerás… Több receptet is átnéztem, mert eddig csak az “egy kis ez, egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!