Chez Sandra

TÚRÓS ÉS ALMÁS RÉTESBEIGLI

Szeretjük a rétest, és szeretjük a beiglit. Mondjuk érdekes módon a beigli inkább karácsonykor készül, pedig senki sem tiltja, hogy év közben csináljak. Mégis valahogy úgy alakult, hogy év közben nem visz rá a lélek, nekem az megmaradt a karácsony egyik szerves részének.  A rétes azonban sokszor kerül asztalra. Legyen az túrós, almás, meggyes. Tudom,… Tovább »

HALAS QUICHE ZÖLDBORSÓVAL ÉS RÉPÁVAL

Egy újabb kis quiche,és szintén anti konyhatündér versióban készült. Csak jelen esetben nem sonkával, hanem baby répával és zöldborsóval és még egy kis tengeri fehér húsú hallal készült. No meg sok-sok finom petrezselyemmel és snidlinggel. Kicsit olyan, mintha finomfőzeléket sütnénk meg tarte-nak. Vagyis még jobb is. HOZZÁVALÓK 2 közepes fehér húsú tengeri hal 10-15 deka zöldborsó… Tovább »

TARTE AU CHOCOLATE

HOZZÁVALÓK 1 adag vajas tészta (pâte brisée) 3 tojás + 3 sárgája 30 cl tejszín 80 gr vaj + a forma kikenéséhez 40 gr barna cukor 300 gr jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé ELKÉSZÍTÉS Melegítsük elő a sütőt 180C ra. A kinyújtott tésztát egy kivajazott pitesütőbe tesszük egy villával megszurkáljuk és 15 percig sütjük. Amíg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!