Chez Sandra

Tej- és tojásmentes grissini

A grissini (ejtsd: grisszini) egy kis rágcsálnivaló, melyet az olaszok leginkább előételként, bor mellé fogyasztanak. Készülhet ízesítés nélkül (csak sóval) köménymaggal, rozmaringgal, vagy bármilyen egyéb fűszerrel is ízesíthetjük. Ezek a gyorsan elkészíthető finom rudacskák kívül kissé ropogósak, belül pedig finom puhák és rugalmasak. Mivel nem tartalmaznak sem tojást sem pedig tejet, így a kisgyerekek kezébe… Tovább »

KAKAÓS CSIGA – AZ IGAZI

Gondolom más külföldön lévő magyarnak is nagy szívfájdalma, hogy nincs meg az a lehetőség, hogy csak fogjuk magunkat, ellibegünk a pékségbe, és egy két illatozó kakaós csigával térünk haza. Bár ha jobban belegondolok, a mostani kenyér-mizéria miatt lehet nem is mernék ilyen pékárút (sem) venni. De most már semmi akadálya sincs annak, hogy itthon pikk-pakk… Tovább »

KAKAÓS FONOTT KALÁCS

Szeretem az őszt. Talán ha lehet olyat mondani, akkor a kedvenc évszakom. A barna, sárga, vörös színek, ahogy a reggeli köd fátyolként körüllengi a fákat… Csodálatos és tökéletes. Reggel ez a látvány fogadott: Hát nem csodálatos? ehhez már csak a reggeli meleg kalács íze volt fogható. Nagyon-nagyon finom, és a látványa sem utolsó. És a… Tovább »

PIZZA

Hozzávalók:50 dkg teljeskiörlésű liszt8 dkg sütőmargarin5 dkg élesztőpici sóannyi tej, amennyit felvesz, hogy gyúrható legyenfeltét – teteszés szerintElkészítés: A lisztbe belemorzsolom az élesztőt, hozzádarabolom a margarint, sózom, és fokozatosan beleöntöm a tejet. Összegyúrom. Félrerakom addig, amíg előkészítem a feltéthez valókat. (pl. kolbász, kukorica, sajt, sonka…) Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom a tésztát (én nem nyújtom), megkenem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!