Chez Sandra

SZILVALEKVÁROS DERELYE – BARÁTFÜLE (BURGONYÁS ÉS BURGONYA NÉLKÜLI RECEPT)

A különböző töltött gombócok (sárgabarackos, vagy szilvás) és pirított zsemlemorzsába vagy kekszmorzsába, esetleg mákba forgatott nudli mellett visszatérő rendszeres vendége lett asztalunknak a szilvalekvárral töltött derelye, vagy más néven barátfüle. A  töltelékétől függően illetik még mákos füle, lekváros füle néven is. Itthon általában szilvalekváros és túros töltelékkel töltik, majd pirított zsemlemorzsába forgatva kínálják. Mindenki máshogy csinálja, mindenki… Tovább »

TAVASZI TÉSZTASALÁTA

Igazából írhattam volna nyári tésztasalátát is, de olyan már van. Egy egyszerű, finom, nem elbonyolított ebéd vagy vacsora mindenkinél csak jó pontot szerezhet. Ez Nálam sincs máshogy. Szeretem az egyszerűen és könnyen elkészíthető ételeket. Főleg délben, amikor a behatárolt ebédidő miatt bizony sűrűn nézegetni kell az órát. Franciaországban ugyanis a gyerekeknek az óvodában, iskolában (de a… Tovább »

NOKEDLI KUKORICALISZTBŐL

A nokedli nagy favorit a gyerekeknél, legyen szó mint köretről vagy a ráütött tojásos verziójáról. Eddig búzalisztből készítettem, de most sárga kukoricaliszttel csináltam. A régi jól bevált receptet vettem alapul, ami akár használható is lehetett volna, viszont a folyadék kevésnek bizonyult. Úgyhogy nagyobb mennyiségű tej hozzáadásával már sikerült is. Elsőre kicsit aggódtam, mert nem a… Tovább »

TÚRÓS-TONHALAS TEKERCS

A SparChef 3. fordulójára készült ez a finomság is (a TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI is).Ha tetszik, kérlek szavazz a receptemre >> ITT << A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj.És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, snidling és kapribogyó. Íme egy olyan étel, amely magában ötvözi a… Tovább »

TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI

Elérkezett a SparChef receptverseny a 10/3. fordulójához. A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj. És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, őrölt szerecsendió és rozmaring ágacska.   Ha tetszik, szavazni >> ITT << tudtok. Köszönöm 🙂 A túró és a hal jó páros, finoman kiegészítik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!