Chez Sandra

FEHÉRBOROS LAZAC KAPRIBOGYÓVAL (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes, hozzáadott cukormentes)

Hozzávalók: – 1 kg burgonya – 4 evőkanál olívaolaj – 2 cikk fokhagyma, – friss kakukkfű – 4×150 g lazacfilé – 1 citrom finomra reszelt héja és leve – 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve – 400 g koktél paradicsom – 200 ml száraz fehérbor vagy húsleves Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200ºC-ra. A burgonyát megpucolom vastagabb karikákra… Tovább »

FEHÉRBOROS RÁKOS RIOTTO

A múltkori gombás fehérboros risotton felbuzdulva elkészítettem egy rákos gyöngyhagymás változatot. Az íze fantasztikus és egyben magával ragadó lett. Az ecetes hagyma ad neki egy különlegesen pikáns ízt, amit kellemesem ellensúlyoz a fehérbor és a méz íze. A következő adag 2 felnőttnek elegendő mennyiség ebédre (vagy vacsorára):És a recept: HOZZÁVALÓK 14-16 dkg rizs (Arborio)2 evőkanál… Tovább »

PROVENCE-I AVOCADOS RÁKSALÁTA

Szerencsére most már Magyarországon is egyre több helyen lehet avocadohoz hozzájutni. De sajnos ahogy elnéztem, elég horribilis áron árulják. Franciaországban “többfélét” árulnak. Lehet venni “aznapra szánt” avocadot, de lehet még teljesen keményet is venni. De hogy melyiket vegyük? Ha aznap szeretnénk feltálalani, akkor a kezünkbe vett zöldségbe ha belenyomjuk a nagyujjunk ujjbegyét, akkor annak nyomot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!