Chez Sandra

LAZAC – AZ IMPOTENCIA ÉS A FRIGIDITÁS ELLEN

A lazac gazdag B-vitamin forrás, bőven található benne B12, B6, B1 és B 2 vitamin. Egy átlagos személyre kb 150 grammnyit lehet belőle számolni, amely 2 deka zsiradékot tartalmaz, aminek mintegy 50%a egyszeresen telítetlen, a szervezet és az agyfejlődés számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav. energiatartalma 300 kcal, tehát elég energiadús, viszont nagyon laktató is egyben. foto:… Tovább »

KAGYLÓS CSOMAG

Megkezdtük az év utolsó hat hetét. Ez kicsit vegyes érzéseket kelt bennem, mert bár jó dolgok jönnek úgymint karácsonyi és adventi finomságok, no meg az osztriga, a francia kagylóktól sajnos el kell búcsúznunk lassan. No de azért egy finom kagylós csomaggal még átmelegíthetjük magunkat ebben a hűvös őszi időben.    HOZZÁVALÓK 0,5 kiló fekete kagyló2-3… Tovább »

FOKHAGYMÁS – GYÖMBÉRES SZENT JAKAB KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ)

A franciák Szent Jakab kagyló szeretetét már említettem, most ez az egyszerűen, és gyorsan elkészíthető étel készült belőle. A fokhagyma és a gyömbér nagyon jól illik a Szent Jakab kagyló alapízéhez, finoman kiemeli azt, a bazsalikom pedig kissé határozottá teszi.    HOZZÁVALÓK 8 db fésűkagyló2 db fokhagymagerezd1 db kb 5 centiméteres friss gyömbér 50+2 gramm… Tovább »

SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL

A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját “házában”. Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel. HOZZÁVALÓK 4 db Szent Jakab-kagyló10 db spárga3 ek olívaolaj1 kk citromos bors1 db citrom leve1 db ducibb fokhagymagerezd1 maréknyi bazsalikom1 csipet frissen… Tovább »

KAPRIBOGYÓS RÁJASÜLT

HOZZÁVALÓK 2 kis rájaszárny 1 zöldcitrom leve és reszelt héja 1 ek sózott kapribogyó, leszűrve és átmosva 5 dkg vaj só és fekete bors ELKÉSZÍTÉS A vajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, majd 4-5 perc alatt süssük benne meg a rájaszárnyak mindkét oldalát.  Adjuk hozzá a kapribogyót a citrom levét és a lereszelt héját.  Sózzuk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!