Chez Sandra

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

SZILVALEKVÁROS DERELYE – BARÁTFÜLE (BURGONYÁS ÉS BURGONYA NÉLKÜLI RECEPT)

A különböző töltött gombócok (sárgabarackos, vagy szilvás) és pirított zsemlemorzsába vagy kekszmorzsába, esetleg mákba forgatott nudli mellett visszatérő rendszeres vendége lett asztalunknak a szilvalekvárral töltött derelye, vagy más néven barátfüle. A  töltelékétől függően illetik még mákos füle, lekváros füle néven is. Itthon általában szilvalekváros és túros töltelékkel töltik, majd pirított zsemlemorzsába forgatva kínálják. Mindenki máshogy csinálja, mindenki… Tovább »

ALMÁS PITE

Ha lehet azt mondani egy ételre, finom süteményre, hogy az otthon melegét hordozza magában, az számomra a házi almás pite vaníliás, fahéjas almával töltve… Az alma, a fahéj, a vanília egyszerűen olyan illatot hordoz magában, mint ami a családi fészek melegére emlékeztet.A családi recepteket átnézve találtam pár szimpatikusat, csak egyik sem volt igazán közelálló hozzám…. Tovább »

BAGUETTE (ZAB- ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Ez nem éppen nevezhető egy átlagos, tradicionális receptnek, de mégis érdemes megsütni, mert egy kicsit átmenetet képez a morzsálódó kenyerek és a baguettek között. A hozzávalókban megtalálható zablisztet nem érdemes lecserélni, mert fontos B1-, B5-, B6- forrás, továbbá E-vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban is gazdag. Savlekötő hatásáról is ismert és segít a vérszegénység leküzdésében is. … Tovább »

TELJES KIŐRLÉSŰ PALACSINTA

A palacsinta az egyik olyan étel, amire szerintem egyszerűen senki nem tud nemet mondani. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik akár reggelire, akár ebédre. De még vacsorára is tudják enni. A palacsintában az a remek, hogy lehet akár édes, akár sós tölteléket belerakni.Sokáig fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékével készítettem, mostanra már csak teljes kiőrlésű lisztből… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!