Chez Sandra

Forró csokoládé fondant villámgyorsan (glutén-, tej-, fehér cukormentes)

Gyors, és nagyon csokis desszertet kért a család, hát kapott is. Nem is akármilyet. Kívül épphogy megszilárdult, belül pedig mámorítóan folyós extra csokoládésat, amit a közepébe tett csokoládékocka csak még jobban fokozott. Igazi villámgyorsan elkészíthető csokoládébomba a csokoládé szeremeseinek. Mire a sütő felfűt össze is rakható, és már lehet is sütni. Az elkészítése egyáltalán nem… Tovább »

Karácsonyi habkarika (glutén-, liszt-, szója-, tejmentes)

Habcsók már sokszor szerepelt a blogon, mert szerintem az egyik legjobb módja a megmaradt tojásfehérje eltűntetésének. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeim annyira szeretik, hogy szerintem minden nap megennék – persze nem kapják minden nap. Viszont karácsony közeledtével nem csak habcsókként, hanem habkarikaként is el szoktuk készíteni. Mióta egy videóban láttam a neten, hogy… Tovább »

Bûche de Noël – karácsonyi fatörzs (glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes

A francia karácsonyi asztal nélkülözhetetlen karácsonyi édessége a “Bûche de Noël”, ami nem más mint egy piskóta tekercs bevonva krémmel, vagyis a fatörzstorta. Elkészítése nem nagy ördöngősség, kell hozzá egy piskótakerecs, és egy jóravaló krém, amit otthon, tokkal-vonóval, díszítéssel kevesebb mint egy óra alatt könnyedén elkészíthető! (és ebben benne van már a mosogatás is!) Amire… Tovább »

10 perces túrós pohárkrém (glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes)

A minap gyönyörű sárgájú tojásokat kaptam ajándékba. Igazi házi tojások voltak, egyenesen a tyúkok alól, ez látszott is rajtuk. Nem voltak túl nagyok, de a sárgájuk színét meglátva azonnal tudtam, hogy valami desszertbe kell hogy kerüljenek, és azt is, hogy nem lehet “elrontani” sem kakaóval, sem bármilyen színváltoztató hozzávalóval. Így készültek el ezek a pár… Tovább »

Máglyarakás (glutén-, tej-, fehér cukormentes)

Nagyon kedvelt édesség családunkban a máglyarakás, bár többen többféleképpen készítjük. Én több rétegben rakom ( kenyér-alma-lekvár-kenyér-alma-lekvár-hab), van a családban aki alulra simítja az összes kalácsot, rájön az alma, a lekvár, majd a hab. A másik nagy különbség, mivel mi a habot nem annyira szeretjük rajta, így picit lespórolom (csak egy tojásfehérje habját szoktam rákenni). De… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!