Chez Sandra

30 PERCES PASTA SUTA (mindenmentes)

Pasta suta egy paradicsomos szósszal összesütött tészta, sajttal a tetején . Igazából minden rajta és benne van mint a csak edényben készülő társánál, azonban ez a kevés hozzávalós gyors fogás második körben a sütőben készül.     Gyors, egyszerű, finom, a gyerekek is imádják!   Tésztától és sajttól függően, a mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-,… Tovább »

Remek köret: sárgarépás-vöröslencse püré fél óra alatt (mindenmentes, vegán, low carb, low fat)

Ismét egy finom, és gyorsan elkészíthető körettel bővült a repertoárunk. Mégpedig egy nagyon finom, és kevés hozzávalós mégis nagyon egészséges fogással: a sárgarépás-vöröslencse pürével. A vöröslencse nemrég került be az étrendünkbe, de nagyon megkedveltük. Mostanság többször is asztalra került, sűrűbb formában püréként/köretként, vagy hígabb változatában krémlevesként is.   Érdemes tudni erről a szép színű lencséről,… Tovább »

Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

A szeptemberi hűvösebb idő beköszöntével – a nyári “kánikulatúlélős” gyors fogások után – nálunk ismét asztalra kerültek a szószos finomságok. Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető  fogást biztosan többször is elkészítem majd, mert egyszerűsége miatt a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét.  Ha mód van rá, érdemes előző este bepácolni a húsdarabkákat, mert akkor… Tovább »

Quinoa saláta (vegán, lowcarb, low fat és mindenmentes)

Ez nem egy hagyományos értelemben vett saláta, mert gabonákból és zöldségekből áll, viszont nagyon egyszerű elkészíteni. Érdemes tálalás előtt pár órát pihentetni, hogy összeérhessenek az ízek így ha mód van rá tálalás elötti este készítsük el.   Akár magában, akár köretként is fogyasztható. Egyszerűsége miatt pedig a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét. … Tovább »

Spenótos avokádókrém 5 perc alatt (vegán, mindenmentes)

Az avokádókrém az egyik kedvenc krémünk, ami most pár marék spenóttal lett felturbózva, de még így is helyet kapva a kevés hozzávalós és a gyors reggelik kategóriákban is. Az elkészítése nem bonyolult, de érdemes egy-két dolgot szem előtt tartani: mindig érett (de nem túlérett!) avokádót használjunk hozzá, mert a kemény avokádó ízetlen, és nehéz is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!