Chez Sandra

Quinoás zöld lencsesaláta (LOW CARB, MINDENMENTES*)

Az idei év nagy slágere nálunk ez a könnyen, gyorsan elkészíthető quinoás zöld lencsesaláta. Ehető akár magában, de akár frissen sültek mellé köretként is! A zöld lencsét barna társával ellentétben nem kell áztatni, elég sós vízben fél óra alatt készre főzni!   Low carb, és *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott… Tovább »

Máglyarakás (glutén-, tej-, fehér cukormentes)

Nagyon kedvelt édesség családunkban a máglyarakás, bár többen többféleképpen készítjük. Én több rétegben rakom ( kenyér-alma-lekvár-kenyér-alma-lekvár-hab), van a családban aki alulra simítja az összes kalácsot, rájön az alma, a lekvár, majd a hab. A másik nagy különbség, mivel mi a habot nem annyira szeretjük rajta, így picit lespórolom (csak egy tojásfehérje habját szoktam rákenni). De… Tovább »

QUINOA PALACSINTA – Crêpes à la farine de quinoa (GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ismeritek a quinoát? Nem? Én már szerencsére igen. És nagyon megkedveltem. A quinoa nem egy új keletű növény. Ezt a diós, kellemes ízű magot az inkák aranyának is nevezik. A quinoa, azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló is. Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható! Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú,… Tovább »

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem. Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű,… Tovább »

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!