Chez Sandra

MINDENMENTES vinaigrette II.

Már több vinaigrette recept is van a blogon, a mostani is egy nagyon egyszerű lett, a szabályként tartott 3:1 betartásával. Vagyis 3 rész olajat, és 1 rész ecetet kevertem össze. Remekül fedobja a salátákat, de fontos, hogy csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá! A szósz befőttesüvegben akár egy hónapig is eltartható hűtőben! Mindenmentes, vagyis a… Tovább »

HÁZI KETCHUP

Mert ami otthon készül az az igazi. Meg ugye arról tudjuk, hogy igazából mi is van benne. A ketchup nagy kedvence a gyerekeknek (is), a vásárlásnál törekszünk rá, hogy minél kevesebb adalékanyag legyen benne. De ha otthon elkészítjük, biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen adalékanyag nem szerepel benne. Az elkészítése roppant egyszerű, ámde kissé időigényes. A… Tovább »

Sauce bourguignonne

A mártás vagy szósz a francia sauce szóból ered.  A sauce a franciába a latin salsusból került, melynek jelentése: sós.  A szószok az ételek ízét összeharmonizálják, kiemelik, érdekesebbé teszik. Számtalan mártást, szószt, öntetet lehet megkülönböztetni, mást-mást használnak a különböző országokban, sőt, lehet hogy a szomszédasszonyok is másként készítik el egy-egy ugyanazon a néven futó szószt…. Tovább »

SZEZÁMMAGOS PETREZSELYMES PISTOU

Pesto, pistou … Ismerősek ezek a kifejezések? És hogy mi is a különbség a kettő között? A pistou fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból készül, és az különbözteti meg a pestótól, hogy nem kerül bele fenyőmag. A pistou-t leggyakrabban a provence-i pistou leves ízesítésére használják, amely babot, burgonyát, tésztát, paradicsomot tartalmaz, de ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük bármi… Tovább »

BIBELESKAES VAGY BIBBELSKASE

HOZZÁVALÓK 400 g fromage blanc 100 g creme fraiche (30%) 25 g fokhagyma  50 g salotta 15 g snidling (30g) só, bors  ELKÉSZÍTÉS Egy tálba tesszük a fromage blanct és a creme fraichet, összekeverjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott salotta hagymát, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverejük.  Minimum fél órára hűtőbe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!