Chez Sandra

SÓSSÁGOK

A karácsonyi sütemények közül általában az édesek kapnak ilyenkor nagyobb hangsúlyt. De ne feledkezzünk meg sós válfajáról, amelyek remek kiegészítői lehetnek a borozgatásoknak, pezsgőzéseknek, beszélgetéseknek. SAJTOS POGÁCSA EGYSZERŰ HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL LEVELES CSÍK KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA CSICSÓKÁS POGÁCSA KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS PARADICSOMOS MOZZARELLÁS RÚD GRISSINI RICOTTÁS STANGLI KUKORICÁS STANGLI GYORS TÚRÓS ROPOGÓS GYORS POGÁCSA… Tovább »

CSICSÓKÁS POGÁCSA

Légies, habkönnyű, senki meg nem mondaná, hogy teljes kiőrlésű liszt is van benne. A túrónak és a réteslisztnek köszönhetően egy légiesen könnyű – abbahagyhatatlan – pogácsa lett a végeredmény.  Szerintem érdemes egyből két adagot begyúrni, mert hamar az első adag végére lehet jutni. HOZZÁVALÓK 500 gramm csicsóka120 gramm tk liszt220 gramm rétesliszt1 zacskó szárított élesztő1… Tovább »

KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS

A vasárnapi ünnepi menü maradékaként meglévő krumplipürét még hétfőn csak-csak asztalra tesszük. De utána már általában a maradék a hűtő hátsó részébe kerül. De hogy ne foglalja feleslegesen a helyet, egy finom és egyszerű zablisztes puffancsnak is begyúrhatjuk! HOZZÁVALÓK 300 gramm krumplipüré200 gramm zabliszt200 gramm fehér liszt25 gramm élesztő1 deci tej1 egész tojás100 gramm vaj1… Tovább »

Tej- és tojásmentes grissini

A grissini (ejtsd: grisszini) egy kis rágcsálnivaló, melyet az olaszok leginkább előételként, bor mellé fogyasztanak. Készülhet ízesítés nélkül (csak sóval) köménymaggal, rozmaringgal, vagy bármilyen egyéb fűszerrel is ízesíthetjük. Ezek a gyorsan elkészíthető finom rudacskák kívül kissé ropogósak, belül pedig finom puhák és rugalmasak. Mivel nem tartalmaznak sem tojást sem pedig tejet, így a kisgyerekek kezébe… Tovább »

Tojás-, sütőpor és élesztőmentes sajtos pogácsa fél óra alatt

  A pogácsa recept nem először szerepel már itt a blogban. (gyors pogácsa, egyszerű hajtogatott pogácsa, túrós pogácsa). Időről időre visszatérő vendég. A következő receptet különösen szeretem, mert se sütőpor, se élesztő nem kell hozzá.  Szerintem (és akik már kóstolták azok szerint is) egyáltalán nem érezhető az a sokaknak fura íz rajta, ami a teljeskiörlésű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!