Chez Sandra

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »

CSICSÓKÁS POGÁCSA

Légies, habkönnyű, senki meg nem mondaná, hogy teljes kiőrlésű liszt is van benne. A túrónak és a réteslisztnek köszönhetően egy légiesen könnyű – abbahagyhatatlan – pogácsa lett a végeredmény.  Szerintem érdemes egyből két adagot begyúrni, mert hamar az első adag végére lehet jutni. HOZZÁVALÓK 500 gramm csicsóka120 gramm tk liszt220 gramm rétesliszt1 zacskó szárított élesztő1… Tovább »

KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS

A vasárnapi ünnepi menü maradékaként meglévő krumplipürét még hétfőn csak-csak asztalra tesszük. De utána már általában a maradék a hűtő hátsó részébe kerül. De hogy ne foglalja feleslegesen a helyet, egy finom és egyszerű zablisztes puffancsnak is begyúrhatjuk! HOZZÁVALÓK 300 gramm krumplipüré200 gramm zabliszt200 gramm fehér liszt25 gramm élesztő1 deci tej1 egész tojás100 gramm vaj1… Tovább »

KARÁCSONYI NARANCSOS KEKSZ

Hétvégén advent első vasárnapja lesz már. Megkezdődik a visszaszámlálás az ünnepig. Érdemes már most elkezdeni a készülődést, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen mindent megcsinálni, beszerezni. De mi van akkor ha nincs meg hozzá a kellő ihlet? A következő gyorsan elkészíthető keksszel hamar ráhangolódhatunk az adventi időszakra. A narancs, fahéj és a gyömbér garantálja az ünnepi… Tovább »

FEKETE ERDŐS BEJGLI TÁL

A karácsony elmúltával bizony más is jár(t) már úgy, hogy rá sem bír nézni a bejglire. És ekkor tájra bizony már eléggé szikkadt is. Viszont beáztatva, és édesen krémes csokoládéval és piros gyümölcsökkel egy újabb finomságot készíthetünk belőle ripsz-ropsz. Íze a fekete erdő tortára hajaz, de mégis gyorsabban kész lehetünk vele. Szóval, íme a recept:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!