Chez Sandra

SÓSSÁGOK

A karácsonyi sütemények közül általában az édesek kapnak ilyenkor nagyobb hangsúlyt. De ne feledkezzünk meg sós válfajáról, amelyek remek kiegészítői lehetnek a borozgatásoknak, pezsgőzéseknek, beszélgetéseknek. SAJTOS POGÁCSA EGYSZERŰ HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL LEVELES CSÍK KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA CSICSÓKÁS POGÁCSA KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS PARADICSOMOS MOZZARELLÁS RÚD GRISSINI RICOTTÁS STANGLI KUKORICÁS STANGLI GYORS TÚRÓS ROPOGÓS GYORS POGÁCSA… Tovább »

CSICSÓKÁS POGÁCSA

Légies, habkönnyű, senki meg nem mondaná, hogy teljes kiőrlésű liszt is van benne. A túrónak és a réteslisztnek köszönhetően egy légiesen könnyű – abbahagyhatatlan – pogácsa lett a végeredmény.  Szerintem érdemes egyből két adagot begyúrni, mert hamar az első adag végére lehet jutni. HOZZÁVALÓK 500 gramm csicsóka120 gramm tk liszt220 gramm rétesliszt1 zacskó szárított élesztő1… Tovább »

KUKORICÁS STANGLI (GLUTÉNMENTES)

A kukoricaliszttel való sütés főzés egy kissé mumusnak számít, mert máshogy viselkedik mint többi hagyományos liszttársa. A gluténmentes étrend egyik nélkülözhetetlen alapanyagának minimális a sikértartalma, ezért sok esetben használható a hagyományos őrlésű búzalisztek helyett, bár hivatalosan kelt tészta nem készíthető belőle. Én most mégis megtettem, és nem bántam meg, mert egy finom könnyed, és magos… Tovább »

KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA

Nyakunkon húsvét. Ha esetleg még nincs meg a sós vendégváró, akkor nagyon ajánlom ezeket a finom, foszlós, könnyű pogácsákat.  A túlméretezett mennyiségű krumplipürének egyik legjobb felhasználási lehetősége!  Tökéletes vendégváró a locsolóknak!    HOZZÁVALÓK 300 gramm krumplipüré130 gramm vaj300 gramm liszt 50 gramm reszelt sajt 0,5  dl tej 1+1 db tojás 0,5 tk száraz élesztő0,5 tk… Tovább »

GYORS TÚRÓS ROPOGÓS

A sajtos rúd nagy kedvenc. Ez a versió már többször készült, mert gyors és egyszerű sósság.     HOZZÁVALÓK 25 deka tk liszt 15 deka vaj 20 deka túró (vagy faisselle) 1 ek só 1 tojás 10 deka reszelt (ementali) sajt   ELKÉSZÍTÉS A sütőt 220 C fokra előmelegítjük. A túrót (faissele-t) villával áttörjük, majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!