Chez Sandra

MANGÓS CSIRKESALÁTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

A szárnyas húsok és a gyümölcsök jól összeillenek egymással. Ha mindehhez egy finom, harmonikus majonézes szósz is párosul nyert ügyünk van! A következő saláta gyakran kerül asztalra, néha mangóval, néha ananásszal, de egy finom barackkal is kitűnő. Most mangóval készült! A saláta titka, hogy időt kell hagyni az ízeknek az összeérésre, ezért érdemes előző nap… Tovább »

EGYSZERŰ PARADICSOMSALÁTA

A paradicsom főleg a meleg tavaszi és nyári napokon a tányérok egyik állandó zöldsége. A gyönyörű harsány színe, és finom íze még az olykor-olykor borongósabb napokon is napfényt csal az életünkbe. Persze ez nem igaz a decemberben a szupermarketek polcain található paradicsomnak csúfolt példányokra, amelyek íze még csak köszönőviszonyban sincs az igazi paradicsomok ízével. Tél idején jobban… Tovább »

MINDENMENTES céklás-zelleres-reteksaláta (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes)

Itt a tavasz, de sajnos még nem teljesen észrevehető a tányérunkon. A jó idő ellenére ilyenkor még inkább a “téli” zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztjuk. A sokak által nagyon kedvelt céklából, zellerből és jégcsapretekből pillanatok alatt finom egészséges, vitamindús és nem utolsó sorban fogyókúrás salátát készíthetünk. Az emésztés segítésében a  jégcsapretek nagy segítő lehet, hiszen jelentős mértékben tartalmaz… Tovább »

Mindenmentes üvegtészta saláta (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

HOZZÁVALÓK 1 ek olívaolaj 3 ek zöldségalaplé 4 ek lime lé 1 cm gyömbér 3 gerezd fokhagyma 3 db újhagyma színes kaliforniai paprika 10 deka gomba 2 szál sárgarépa 3-4 evőkanál kukoricakonzerv 1 evőkanál szója szósz 10 dkg üvegtészta tálaláshoz: petrezselyem ELKÉSZÍTÉS Tegyük egy tálba az üvegtésztát, öntsük fel forró vízzel, tegyünk hozzá egy evőkanál sót,… Tovább »

Soupe de mâche – Madársaláta leves (glutén-, liszt-, tojás-, hús-, fehér cukormentes)

Madársalátából általában saláta, köret szokott készülni. Most azonban első fogásként, levesként debütált. Glutén-, liszt-, tojás-, hús-, fehér cukormentes HOZZÁVALÓK: 100 g madársaláta 1 kisebb fej vöröshagyma 1 ek olívaolaj 250 ml zöldségalaplé 1 ek nyírfacukor v. barna cukor 1 kk őrölt szerecsendió frissen őrölt tarkabors 2-3 ek alacsony zsírtartalmú creme fraiche (5%), petrezselyem ELKÉSZÍTÉS: Kevés… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!