Chez Sandra

CITROM MOUSSE

Frissítőt tessék, frissítőt tessék… Hozhatok Önnek valamit? … Ismerősek ezek a mondatok? Nem? De aktuális ugye? Jó meleg van. Ilyenkor a gyümölcslevesen kívül nem valami sok minden esik jól. De talán az, ami savanykás, és hűsítőleg hat Ránk.Na ez a finomság olyan. Már a neve hallatán az ember szájában összefut a nyál. CITROM MOUSSE… Finom,… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/1

Sajnálatos módon Franciaországban még mindig nem árulnak túrót. Mivel családunk nagy túrószerető, így megpróbálkoztam itthon vele. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, és nagyon jó lett. A tiszta munkaidő nem több 5 percnél. Ha adott mennyiséget akarunk csinálni, arra ügyeljünk, hogy 1 liter tejből kb. 20 dkg túró lesz.     HOZZÁVALÓK 1 liter házi tej… Tovább »

Céleri Rémoulade – Zellersaláta (glutén-, liszt-, fehér cukor-, húsmentes)

A franciák egyik kedvelt salátája ez a zellersaláta. A hűtőpultokban többféle kiszerelésben is megtalálható, csak úgy mint a sárgarépa saláta. Könnyű, gyorsan elkészíthető, tökéletes kísérője lehet a különböző sült húsoknak, de magában is egy nagyon finom, ízletes saláta. A húsvéti sonkához is tökéletesen passzol, de ebben az esetben egy kevés tormát reszelhetünk a majonéz mellé!… Tovább »

MINDENMENTES csicsókakrém leves (low carb, glutén- liszt- tej- cukor- hús- tojásmentes)

A csicsóka áldásos hatásairól már többször írtam. Készítettünk már belőle jobbnál- jobb fogásokat, azonban a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb elkészítése eddig elmaradt. Ez pedig nem más, mint egy könnyű és elronthatatlan krémleves. Laktató, gyors, finom. Mindez fél óra alatt akár vacsorára akár ebédre is készülhet.   Mindenmentes, vagyis a glutén- liszt- cukor- hús- tej-, tojásmentes diétákba beilleszthető!… Tovább »

TRICOLOR APERITIF

Nemzeti ünnepre, nemzeti csíkokat! HOZZÁVALÓK 1 db uborka2+1 db paradicsom1 db fokhagymagerezd4 ek túró1 ek tejföl2 csipet só, bors ELKÉSZÍTÉS Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre. Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!