Chez Sandra

TÖLTÖTT CUKKINI II. (glutén-, liszt-, laktóz- tojás-, hús-, fehér cukormentes)

Nagyon szeretjük a lecsót, sokszor készül, ám van olyan eset, amikor csak egy kevés marad belőle, belénk már nem fér több, a következő étkezéshez pedig már kevés. Ezt a maradékot például felhasználhatjuk cukkinik megtöltéséhez. A glutén-, liszt-, tojás-, laktóz-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK (4 főre)   4 db kisebb cukkini só,… Tovább »

PÁRIZSI MELEGSZENDVICSKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS, FEHÉR CUKORMENTES)

Gyors melegszendvicskrémünk egy finom kávé vagy tea mellé. A party-grill sok háztartásban megtalálható (volt), sok helyen még ma is használatban van. Emlékszem Nálunk is mekkora öröm volt, amikor (általában péntek esténként) Mi gyerekek a beletett melegszendvicsünket lestük, hogy megsült-e már, mert az illata  mennyei volt. Pár perc alatt  kész: csak összeállítjuk a krémet, megszórjuk reszelt sajttal,… Tovább »

KÁPOSZTÁS-ALMÁS BATYU (LISZTMENTES)

Elsőre lehet kicsit meghökkentő a párosítás, de hátha pont ezért fogjátok kipróbálni! A “sütemény” tésztáját a káposztalevél adja, az alma pedig a mandulával együtt a töltelék. A káposztás kosarat nem kell megenni ha valaki ódzkodik tőle, bár szerintem fantasztikusan passzolt az almához. A díszítéshez használt natúr joghurtot elhagyva: a glutén-, liszt-, tojás-, tej-, húsmentes diétákban… Tovább »

EGYSZERŰ CORDON BLEU (glutén-, szója-, laktóz-, liszt-, fehér cukormentes)

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak.   A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód… Tovább »

FASÍRTROLÁD SPÁRGASZÓSSZAL ÉS RUCCOLÁVAL (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)

Spárga szezon van, ezekből a nagyon finom, és vízhajtónak is tartott spárgából sok minden készíthető: krémleves, köret, pürés, stb… Szószként is kipróbáljuk zelleres fasírtrolád mellé. Glutén-, lisztmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Hozzávalók a FASÍRThoz: 50 deka darált marhahús 2 egész tojás 4 ek kukoricapehely (cukrozatlan) só bors fokhagyma 1 kk dijoni mustár 1 kisebb szál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!